Yusuf ÇINAR/ÇORUM,() - ÇORUM Belediyesi, Ulu Cami ve Hıdırlık Camisi'nin alt katlarda olan abdesthane ile tuvaletlerine yaşlı ve engelli vatandaşların kolayca ulaşması için yürüyen merdivenle engelli asansörü yaptı. 
Çorum'un AK Partili Belediyesi tarafından kentte bulunan iki farklı camiye tadilat yapıldı. Ulu ve Hıdırlık camilerinin alt katta bulunan tuvalet ve abdesthanelerine yaşlıların, engelli vatandaşların rahat ulaşılması için yürüyen merdiven ve engelli asansörü yapıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve vatandaşlar bugün bu camileri gezerek yapılan yeni çalışmaları inceledi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, camileri 5 yıldızlı hale getirdiklerini dile getirerek, "Burası ümmetin yeridir. Müslümanların yeridir. Bizler, bir yönetici olmanın ötesinde bir müslüman olarak da sorumluluk taşıyoruz. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın da buraları rahat kullanabilmeleri için böyle bir uygulama yaptık" dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hıdırlık ve Ulu camileri abdesthane ve tuvaletlerini Çorumluların hizmetine sunduklarını, yapılan bu hizmetle birlikte kışın soğuk suyla abdest alan vatandaşların artık sıcak suyla abdestlerini alacaklarını söyleyerek, "İnsanımıza faydalı eserler bırakmak için çalışıyoruz. Yeni yaptığımız abdesthanelerin havalandırması ile ilgili hiçbir problem kalmadı" diye konuştu.

YÇ(MS/AK) (FOTOGRAFLI)