Mustafa OĞUZ / İZMİR, () - İZMİR'e çeşitli ülkelerden gelen sığınmacılar, kalacak yer bulamayınca cami avlularında barınmaya başladı.
İzmir'e sığınmacı akınının ardı arkası kesilmiyor. Her gün kente sırtında bavul ve çanta ile onlarcası geliyor. Gelenlerin en büyük sorunlarının başında ise barınacak yer oluyor. Sığınmacıların ağırlıklı olarak kaldığı Basmane semtinde ucuz otellerde yer bulamayan Suriye ve Afrika kökenliler soluğu camilerin avlusunda alıyor. Eşyaları ile birlikte cami girişlerinde uyuyan Suriyeli ve Afrika kökenliler, namaz saati yaklaştığında bulundukları yeri terkedip, namazdan sonra yeniden dönüyor.
'YARI AÇ YARI TOK YAŞIYORLAR'
Oteller sokağındaki bütün otellerin Suriyeli ve Afrika kökenliler tarafından dolduğunu dile getiren otel sahipleri, Basmane'de özellikle çok fazla sayıda Suriyeli olduğunu belirterek, "Onlar da tek çare olarak ya parklarda ya da cami avlusunda kalıyorlar. Günlüğü 10- 30 TL arasında olan otellerde hiç yer yok. Biz kabul edemiyoruz. Bu işin sonu nereye varacak biz de merak ediyoruz. Otellerimizde yarı aç yarı tok yaşıyorlar" dedi.
FOTOĞRAFLI