Ömer ŞULUL- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - HAVA sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da, Ramazan ayının ilk günü oruçlu vatandaşlar camide şekerleme yaparak, ya da avludan geçen kanaletteki suya ayaklarını sokarak iftar saatini bekledi.
Şanlıurfa’da, çok sayıda vatandaş oruçlu oldukları ilk gün aşırı sıcağın etkisiyle namaz sonrası camilerde uyumakta buldu. Kentin simgesi olan Balıklıgöl platosunda bulunan Hasan Paşa Camisi’ne gelenler, namaz kıldıktan sonra klimalı ve havuzlu serin ortamda uyuyarak dinlendi. Öğleden sonra çevre esnaf ve vatandaşların uyumak için akın ettiği Hasan Paşa Cami içi uyuyanlarla dolarken, yer bulamayanlar ise Balıklıgöl'den gelen ve cami avlusundaki kanaldan akarak giden suya ayaklarını sokarak serinlemeyi tercih etti. Yetişkinlerin ayaklarını dinlendirdiği suya, bazı küçük çocukların ise yüzerek serinleme yolunu tercih ettiği görüldü. Müftülüğün kentteki cami kapılarına, 'Cami ibadet mahallidir, lütfen camilerde yatmayınız’ yazılı levhaları dikkate almayan vatandaşlar, "Hem sıcak, hem oruç ikisi bir arada olunca yorgun düştük. Camilerde öğle veya ikindi namazı sonrası uyuyarak hem dinleniyoruz, hem de vakit geçirerek iftarı bekliyoruz" dedi.
Her yıl aynı görüntüleri oluşturan vatandaşların yadırgamadığı bu durum, kenti ziyarete gelen yerli ve yabancı turistleri ise şaşırtıyor.

FOTOĞRAFLI