Fatih KARAÇALI/ ADANA, () - ADANA'da, yaygınlaşan madde bağımlılığının önüne geçmeye çalışan polis, kent merkezindeki camilerde cuma namazı öncesi cemaate uyuşturucunun zararlarını anlattı.
Adana Müftülüğü ile ortak çalışma yürüten Emniyet Müdürlüğü, gençleri bağımlılık yapan maddelerden uzak tutmak amacıyla, cemaate bilgilendirme toplantıları yaptı. Her cuma günü farklı bir camiye giden polisler, bu hafta Yüreğir İlçesi'nde bulunan Harran Camii'nde namaz öncesinde bağımlılık yapan maddelerin zararları, doğurduğu sonuçlar ve gençleri uzak tutmanın yollarına değinip cemaate bilgilendirdi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Madde Bağımlılığı Bürosu görevlilerince yürütülen çalışmada ayrıca cemaate slayt ve kısa filmlerle uyuşturucu madde kullanımı, bağımlıları tanıma yolları, fiziksel ve psikolojik durumlarını içeren görüntüler izletildi.  Ardından da görevliler, "Yakınlarınızdan madde bağımlısı olup da yardım isteyenlere destek verilerek tedavisi sağlanacak" çağrısında bulundu.

FK(OA/BT) (FOTOĞRAFLI)