Sefer TALAY/ BURHANİYE (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde, 10 bin yazlık konutun bulunduğu Pelitköy Sahilinde vatandaşlar, çevrede cami olmadığı için cuma ve teravih namazlarını zeytinlikte kılıyor. Cami yapımı için dernek kurup harekete geçen vatandaşlar, belediyeden ve hayırseverlerden destek istedi.
Pelitköy Sahilinde 10 bin yazlık konutun bulunmasına rağmen caminin olmaması üzerine vatandaşlar, cuma ve teravih namazlarını zeytin ağaçlarının altına serilen halı ve kilimlerin üzerinde kılmaya başladı. Almanya'dan gelen gurbetçi Zilkifli Bolat, fahri olarak imamlığı üstlendi. Hutbe de küçük bir merdiven üzerinde okunmaya başlandı. Cami yapımı için birleşen vatandaşlar, Pelitköy Sahili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu. Vatandaşlar, belediye ve hayırsevere seslenip yardım istedi.
MÜFTÜ: İNSANLAR EZAN SESİ DUYAMIYOR 
Bölgede bir caminin büyük ihtiyaç olduğunu belirten Burhaniye Müftüsü Oğuz Metin şunları söyledi:
"Geçen yıl aynı yerde cemat, teravih namazlarını ve cuma namazlarını burada kıldı. Bu sene çadır kuruluyor. Geçen sene açıktaydı. Fakat bu böyle olmaz. Rüzgarlı, yağışlı havalar oluyor. İlla ki bu bölgede bir camiye ihtiyaç var. Bu bölge büyük bir bölge. Buradaki insanlar ezan sesini duyamıyorlar. Cumaya teravihe gidemiyorlar. Bu konuda hayırseverlerden ve yerel yöneticilerden yer temin edilerek cami yapılmasını bekliyor ve ümit ediyoruz."
Cemaate fahri imamlık yapan Zilkifli Bolat da, "Geçen yıl namazlarımızı zeytin ağaçlarının altında kıldık. Burada camiye ihtiyaç var. Ben Almanya'dan geldim. Geçen sene de buranın fahri imamlığını yaptım. Bu yıl da yapıyorum. Ramazanın ilk cuma namazını burada kıldık. Allah cemaatimizden razı olsun" dedi.
Dernek Başkanı Ramazan Kaplan ise, bölgede 10 bin 600 konut bulunduğunu vurgulayarak, "Mühim bir cemaatimiz var. Çok ihtiyaç olan camiyi yaptırmak için belediyeden de yardım bekliyoruz" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI