EDİRNE Valisi Hasan Duruer’in talimatıyla tarihi camilerin bahçesinde görüntüyü bozduğu ileri sürülen ve kuruyan 100 ağaç kesiliyor. Valiliğin görevlendirdiği kişiler tepki almamak için sabahın erken saatlerinde kesime başlarken izinsiz olduğu gerekçesiyle polise yapılan şikayetlere "Valiliğin haberi var" cevabı veriliyor.
Edirne’de göreve başladığı geçen yıl ağustos ayından bu yana kestiği ağaçlarla eleştirilen Vali Hasan Duruer’in talimatıyla tarihi camilerin bahçesinde formu bozulan ve görüntüyü kapatan ağaçlar saptandı. Valiliğin görevlendirdiği kişiler tepki almamak için sabahın erken saatlerinde Ayşekadın ve Defterdar Mustafa Paşa Camii bahçelerine girerek belirlenen ağaçların kesim işlemine başladı.
Ağaçların kesildiğini görerek 155 Polis imdat hattını arayanlara ise "Valiliğin haberi var" cevabı verildi. Valilik talimatıyla başlatılan ağaç kesiminde tarihi eserin görüntüsünü kapatan ve formu bozulan 100 kadar ağaç olduğu ve hepsinin kesileceği öğrenildi.
Edirne Valisi Hasan Duruer’in talimatıyla geçen mayıs ayında Mimar Sinan’ın 'ustalık eserim' dediği Selimiye Camii çevresindeki ağaçlar da 15 kişilik ekiple kesilmişti.