DENİZLİ'nin Çameli İlçesi'nde, bir çobanın tariflerinden sonra Denizlili doğaseverlerin ilk kez gidip fotoğrafladığı Çameli Kanyonu, keşfedilmeyi bekliyor.
Henüz hiçbir kayıdı bulunmayan, Çameli ilçesi Karabayır ve Kirazlıyayla arasında kalan, köylülerin Gavurdeliği dedikleri kanyon hem yeşil dağları, hem tertemiz akarsuyu, hem de insan eli değmemiş doğal yapısıyla insanı büyülüyor. Yeni kanyon Çameli-Fethiye Karayolu üzerinde bulunan Kirazlıyayla'da son buluyor. Yaklaşık 8 kilometrelik kanyon derin vadi içerisinde, dağları çam ağaçları, yatağı ise çınarlarla kaplı adeta doğal bir cennet görünümünde. Yer yer 20-30 metreye genişleyen dere yatağı bazı yerlerde iki metreye kadar daralıyor. Kanyon boyunca pek çok küçük şelale, derinleşip adeta yüzme havuzu durumunu alan su göletleri, kayalarla farklı görüntüler oluşturan çevre yapısı gezi boyunca insanı etkiliyor. Dağların dik yamaçlarındaki ağaçlar ile dere yatarındaki yaşlaşık 30-40 metreye ulaşan çınar ağaçlarının doğal ortamlarda oluşan görüntüleri muhteşem bir atmosferi yaşatıyor.
Kanyon, Karabayır'dan sonra Kirazlıyayla'ya kadar dağlardan akan küçük kaynak suları ile besleniyor. Su debisi sürekli artsa da yürüyüşü engellemiyor. Kanyonun bittiği Kirazlıyayla'da çok sayıdaki alabalık havuzu ve onlarca alabalık restoranı olması değerlendirilerek turizme yönelik yapılacak küçük çalışmalar ile önemli kazanımlar kolaylıkla sağlanabilir. Turizm ile yüzlerinin güleceğine inandıklarını belirten çevre köylüleri, "Kanyon doğal yapısı ile herkesin görmek isteyeceği güzellikleri barındırıyor. Bölgemize turistlerin gelmesi köylerimizin kalkınmasına büyük etki sağlar. İlgililerden yardım bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI