Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU'nun 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na 940 yatak kapasiteli tatil köyü ve otel yapılması için 750 dönüm arazi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yatırımcıların tahsisine açıldı. Kabadüz Belediye Başkanı Ak Partili Yener Kaya, "Kayak merkezinden sonra yaylamıza tatil köyü kazandırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmayla Karadeniz Bölgesi'nde yayla turizminde patlama yaşanacak" dedi.
Kabadüz İlçesi'nde 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda 750 dönüm kamu arazisi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tatil köyü ve otel yapılması amacıyla tahsise açıldı. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 22 yıl önce turizm alanı ilan edilen, 77 obası bulunan, konaklama tesisleri ve yayla turizminin gelişmesi ile birlikte daha da önemli bir hale gelen Çambaşı Yaylası'nın Karadeniz Bölgesi'nin en cazip noktalarından biri olacağını söyledi. Belediye Başkanı Yener, 650 dönüm arazi üzerine inşaası devam eden, yaklaşık 27 milyon TL'ye mal olacak olan ve 1 yıl sonra tamamlanması hedeflenen Çambaşı Kayak Merkezi'nin Karadeniz'in en büyük kayak merkezi olacağını dile getirerek, şöyle dedi:
"Tatil köyünün de aynı bölgeye yapılmasıyla yayla turizminde patlama yaşanacaktır. Kayak merkezinden sonra Çambaşı Yaylası turizm alanında yatırımları tetikledi. Turizm yatırımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı 49 yıllığına tatil köyü ve otel yapımı için arazi kiralayacak. Bu gibi turizm yatırımlarıyla Çambaşı Yaylası bir cazibe merkezi haline geldi. Tanıtımı için yaz ve kış mevsiminde yayla şenlikleri yapıyoruz. Obalarıyla birlikte 20 bine yakın vatandaşımızın yaz mevsiminde konakladığı Çambaşı'na yayla sezonunda aylık 20-25 bin yerli ve yabancı ziyaretçi geliyor. Kayak merkezi ve tatil köyünün hizmete girmesiyle yapacağımız yerel etkinliklerle bu sayı 50 bini bulacaktır."
Belediye Başkanı Yener Kaya Çambaşı Yaylası'nı son yıllarda ziyaret eden Arap turist sayısında da artış yaşandığını, eko-turizm çalışmalarıyla Karadeniz Bölgesi'nde yayla turizmi pastasından ciddi oranda pay alacaklarını sözlerine ekledi.

(FOTOĞRAFLI)