TÜRK Kadınlar Birliği (TKB) Kayseri Şubesi, 28 Şubat’ta gerçekleştirdikleri ‘Kayseri’de Yaşayan Kadınların Yerel Yönetimlerden Beklentileri ve Talepleri’ konulu çalıştayın sonuç bildirgesini açıkladı. Kadınlar, yerel seçimler öncesi yöneticilerden ücretsiz kreş, şehirde güvenli yaşama ve seyahat etme, kadın gözüyle şehir planlaması, kadınlara yönelik pazarların kurulmasını istedi.
TKB Şubesi yönetimi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde çalıştayın sonuç bildirgesini açıkladı. Bildirgeyi açıklayan TKB yönetim kurulu üyesi Hülya Argunşah, kentte kadınlar lehine daha eşitlikçi, huzurlu, şehir yönetimi ve imkanlarının kullanımında daha paylaşımcı olmasını istediklerini belirtti. Bildirgede yerel yönetimlerden 9 ana başlık altında beklentilerini olduğunu söyleyen Hülya Argunşah, “Çalışan kadınların aile yaşamını kolaylaştıracak, işe giderken geride bıraktıkları çocuklarını emanet edebilecekleri, güvenli, yaşına uygun eğitimi veren ortam eksikliği giderilmelidir. Ücretsiz gündüz bakımevleri kurulmalıdır. Şehirde güvenli yaşama ve seyahat etme, toplu taşıma araçlarının şehrin her tarafına ve sık aralıklarla sefer yapmaması akşam aydınlatmalarının yetersiz olması kadınların hayatını zorlaştırmaktadır. Kadın gözüyle şehir planlaması yapılmalıdır. Erciyes dağında süren sadece maddi kara dönük uygulamalardan vazgeçilerek doğanın korunması yerel yönetime iletilmesi gereklidir. Kadınlara yönelik semt pazarlarının kurulması, toplumun huzurlu ve sağlıklı yaşamına yönelik, sağlık kuruluşlarında kadın ve çocuklara psikolojik destek birimlerinin oluşturulmasını istemekteyiz” dedi.
Eğitim faaliyetleri, engelli kadın ve çocuklara yönelik park, bahçe, toplu taşıma araçlarının yol ve trafik sinyalizasyonunun engelli kadınlara göre oluşturulması gerektiğinin altını çizen Argunşah, kadınların toplum gözündeki değerlerinin de artması gerektiğini anlattı.

MÖ(OE/AAA) (FOTOĞRAFLI)