ÇORUM’da 9 koyunu çalmakla suçlanan baba ile oğlu 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Pazarda satılmak üzereyken bulunan koyunların çalıntı koyunlar olduğu alınan kan örnekleri ile yapılan DNA testinde belirlendi.
Çorum'un merkeze bağlı Eskiekin Köyü'nde 2011 yılı Haziran ayında meydana gelen olayda iddiaya göre, ahıra giren kişiler, 55 yaşındaki Elvan Sarı'ya ait 9 koyunu çalıp götürdü. Jandarmaya giderek şikayetçi olan Sarı, hayvanlarının bulunması için dedektif gibi çalıştı. Jandarma ile birlikte koyunlarını arayan Sarı, bir pazarda gördüğü hayvanlarını tanıyarak jandarmayı aradı. Hayvan pazarına gelen ekipler, koyunları satmaya çalışan Şaban Ç.'yi gözaltına aldı. Şüpheli Şaban Ç. ifadesinde koyunları oğlu Seyit Ahmet Ç.'den aldığını belirtti. Bunun üzerine Seyit Ahmet Ç. de jandarmaya giderek ifade verdi. O da suçlamayı kabul etmedi ve koyunların çalıntı olmadığını söyledi. Bunun üzerine değeri 4 bin lirayı bulan 9 koyuna da jandarma tarafından el konuldu. Ardından savcılık tarafından Elvan Sarı'nın ahırında bulunan bir koyun ile çalınan koyunlardan birinden alınan kan örneği Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne DNA testi için gönderildi. Test sonuçlarına göre alınan kan örneklerinden anne-yavru ilişkisi tespit edildi. Kanların birbirine uyduğunun belirlenmesi üzerine 9 koyun Elvan Sarı'ya teslim edildi.
İfadelerinin ardından savcılık tarafından serbest bırakılan Şaban Ç. ile oğlu Seyit Ahmet Ç. hakkında, hırsızlık suçundan dava açıldı. Çorum 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava da baba Şaban Ç.’ye 6 ay, oğlu Seyit Ahmet Ç.’ye ise 3 yıl hapis cezası verdi. Elvan Sarı, verilen karara tepki gösterdi. Cezayı az bulduğunu ifade eden Sarı, "Koyunlarımı çalıp pazarda satacaklardı. Aldıkları ceza çok az" diye konuştu.