Muhammet KAÇAR/RİZE, () - RİZE’de Maksut Terzi’ye ait işyerinden 13 yıl önce çalınan cep telefonlarından birini 2004 yılında Giresun’un Bulancak İlçesi’nde bulan emniyet görevlileri, sahibine gelip almasını istedi. Ancak Terzi'nin, "O kadar yolu gidip gelmeye değmez" düşüncesiyle almadığı telefon, aradan 10 yıl geçtikten sonra dün kendisine teslim edildi.
Cumhuriyet Meydanı’nda cep telefonu bayisi Maksut Terzi’nin işyerine 2001 yılında giren hırsız ya da hırsızlar çeşitli markalarda 125 cep telefonu çaldı. Olaydan sonra polise giderek şikayetçi olan Terzi, tespit edebildiği cep telefonlarının IMEI numaralarınıda verdi. 2004 yılında polisin Giresun’un Bulancak İlçesi’nde yaptığı operasyonda ele geçirilen çalıntı cep telefonları arasında Maksut Terzi’ye ait telefon da çıktı. Emniyet görevlileri Terzi’yi arayarak, Bulancak'a gelip telefonu almasını istedi. Ancak Terzi, "O kadar yolu gidip gelmeye değmez" diyerek gitmedi.
TELEFON BULANCAK'TAN RİZE'YE 10 YILDA GELDİ
Aradan 10 yıl geçtikten sonra dün Rize’den arayan polis yetkilileri, Terzi’yi karakola çağırdı, Bulancak İlçesi’nde ele geçirilen telefonu teslim etti. Telefonu görünce şaşkınlık yaşayan Terzi, 2004 yılında Bulancak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden aradığını belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Polis çalıntı cep telefonumun bulunduğunu söyleyip gelip almamı istedi. Ama o dönemde Nokia T10 telefon için Bulancak İlçesi'ne gitmek hiç ekonomik değildi, gitmedim. Aradan 10 yıl geçti. Geçen gün Rize’de bir polis merkezinden aradılar,  'Emanetiniz var, gelin alın' dediler. Gittiğimde karşıma çıkan telefonu görünce şaşırdım. 2004 yılında Bulancak İlçesi’nde bulunan telefon olduğunu gördüm. Telefon Bulancak’tan Rize’ye 10 yılda geldi. Çalındığında 300 lira değerindeydi. Şimdi hiçbir değeri yok."

MK (TM/CK) (FOTOĞRAFLI)