TEKİRDAĞ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde kalan Alaattin Çakıcı ve iki adamı, iddiaya göre 1.5 ay önce tartıştıkları cezaevi ikinci müdürü ile bir infaz koruma memurunu döverek kaburgalarını kırdı.

Dayak sonrası toplanan Cezaevi Disiplin Kurulu, Çakıcı ve iki adamı hakkında “işlem yapılmasına gerek olmadığına” karar verdi. Dövülen ikinci müdür durumu AdaletBakanlığı’na şikâyet etti. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nce görevlendirilen kontrolör soruşturmayı yürütülürken ikinci bir skandal saptandı. Çakıcı ve Ali Öztürk adlı adamının 1.5 yıl önce de bir başka infaz koruma memurunu yumrukladığı ve dayağın üzerinin örtüldüğü belirlendi. 

16 MEMUR AÇIĞA ALINDI

Dönemin Müdürü Suat Atan’ın “Beni bu işe karıştırmayın” dediği, yumruklanan memurun “Merdivenlerden düştüm” diye rapor aldığı, dayağa ilişkin tutanak bile tutulmadığı ve bu nedenle Çakıcı hakkında işlem yapılmadığı ortaya çıktı. Bu arada, cezaevinde ‘emanet para sorumlusu’ olarak görev yapan memurun, Alaattin Çakıcı için bütün mahkûmlar adına para yatırdığı, bir başka memurun da Çakıcı’yı sabaha karşı avukat görüşüne çıkardığı tespit edildi. Bu tespitler sonrasında kontrolörün aldığı kararla 1 No’lu Cezaevi Müdürü Kemal Kargacıer ve bir önceki müdür Suat Atan ile 5 ayrı ikinci müdür, 5 başmemur ve 5 infaz koruma memuru dün itibariyle açığa alındı.