Murat GÜRKAN/NAZİLLİ (Aydın), () - AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, para anlaşmazlığından çıkan kavgada çakıyla yaralanan ve devlet hastanesinde 6 gün sonra yaşamını yitiren 39 yaşındaki Selman Dalak'ın ölümünde doktor hatası olduğunu ileri süren yakınları savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dalak'a ilk müdahaleyi yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Taner Ceylan suçlamaları kabul etmedi.
Bir süre önce mahalleye dönüştürülen Işıklar Köyü'nde bakkal dükkanı işleten Selman Dalak, iddiaya göre köylüsü M.K.'ye incir bahçesi sürdürttü. İddiaya göre, Dalak, M.K. arasında bahçenin sürülmesi nedeniyle doğan alacak meselesinden geçen 16 Mayıs'ta tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine M.K., cebinden çıkardığı çakıyla Dalak'ı karnından yaraladı. 14 yıllık evli, iki çocuk babası Dalak, Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Taner Ceylan, yaranın fazla büyük olmadığını belirtip, pansuman yapıp, yarayı mikrop kapmaması için kapattıktan sonra Dalak'ı taburcu etti. Ancak, taburcu edilmesinden bir süre sonra Dalak'ın karnında şişkinlik oldu ve kusmaya başladı. Bunun üzerine Dalak, yakınları tarafından tekrar hastaneye götürüldü. Bağırsağında yırtık olduğu ve bu nedenle enfeksiyon kaptığı belirlenen Dalak, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Dalak'ın durumunun daha da kötüleşmesi üzerine yakınları CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ile görüşüp, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkinin yapılmasını sağladı. Burada, Prof. Dr. Hasan Erol Eroğlu ve ekibi tarafından yapılan müdahalelere rağmen Dalak, 22 Mayıs, gecesi yaşamını yitirdi. Vasiyeti üzerine taraftarı olduğu Fenerbahçe bayrağına sarılan Dalak'ın cenazesi ertesi gün ilçe mezarlığında toprağa verildi. Dalak'ı çakıyla yaralayan M.K. ise tutuklandı.
Dalak'ın ölümünde ilk müdahaleyi yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Taner Ceylan'ın ihmali olduğunu ileri süren kardeşi Serdar Dalak (32), savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Doktorun çakı yarasını küçük bulup, ciddiye almadığını öne süren Dalak, "Eğer doktor, ilk anda ağabeyimin bağırsağındaki kesiği farkedip, gereken müdahaleyi yapmış olsa ölmeyecekti. 14 yıllık eşi dul, çocukları yetim kalmayacaktı. Bizim canımız yandı, benzer durumda başkalarınınki de yanmasın. Doktor hakkında soruşturma başlatılıp, gereken cezanın verilmesini istiyoruz" dedi.
DOKTOR CEYLAN, "İHMALİM YOK"
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Taner Ceylan, "Hasta bize, saat 23.17'de basit bir bıçak yaralanması ile getirildi. Kendisine gerekli müdahaleyi yapıp, ultrason ve rontgen filimlerini çekip, ardından genel yoğun bakım gözlem odasına aldık. Gerekli tetkikleri yapıp, 10 saat kadar sonra ameliyata alıp, iç dikiş attık. Ardından da yaralının yakınlarının isteği üzerine başka hastaneye sevkini yaptık. 15 yıllık doktorum, ihmalim asla söz konusu değil" dedi.
HASTANE YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA
Nazilli Devlet Hastanesi Koordinatörü Dr. Nail Ündağ ise kendilerine şu ana kadar gelen bir şikayet olmadığın belirtip, "Bize yazılı herhangi bir şikayet olması halinde konuyu araştırır, gerekirse bilirkişi tayin ederiz. Hem adli hem de idari soruşturma yürütülür" diye konuştu.

MG (İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)