BOLU'da bir aracın çarpması sonucunda her iki arka bacaklarında felç oluşan 9 aylık çakala Eskişehir'de yürüteç takıldı.
Hayvanları Koruma Derneği Bolu Şube Başkanı Zafer Akkaya tarafından Eskişehir'e getirilen çakala bir ortopedi şirketi tarafından özel yürüteç yapıldı. 'Şanslı' adı verilen çakal, ortopedi şirketinin sahibi Niyazi Çapa tarafından takılan yürüteçle sokakta bir süre yürütüldü. Niyazi Çapa, Bolu'dan getirilen çakalın her iki bacağının da felçli olduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Bolu'dan gelen misafirimiz 9 aylık bir çakal. Her iki bacağı da araç çarpması sonucunda felç kalmış. Bu çakal araç çarpmasının ardından yaralı halde veteriner kliniğine götürülüp burada ilk müdahalesi yapılmış. Daha sonra da Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürülmüş. Burada yapılan tetkiklerinde belde kırık ve arka bacaklarda felç olduğu belirlenmiş. Bize getirilen çakala yürüteç taktık. Yürüteç sayesinde çakal yerde sürünmeyecek. Ön bacaklarını kullanarak koşabilecek. Yürütece alışması için birkaç gün geçmesi gerekiyor. Biz daha önce de ata ve tavşana da yürüteç taktık."
Dernek başkanı Zafer Akkaya, Bolu'ya götürecekleri çakalın Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım altında tutulacağını söyledi.