ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, Suriyeli sığınmacıların barındığı Süleymanşah Konaklama Tesisi'nde yangın tatbikatı yapıldı.
Akçakale'de Suriyeli sığınmacıların barındığı Süleymanşah Konaklama Tesisi'nde, olası yangınlara karşı AFAD tarafından yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, bir çadırın bir dakika içinde yanmasının ardından, rüzgar faktörü ile yangının başka çadırlara sıçramaması için gerekli olan bilgiler anlatıldı. Daha sonra ateşe verilen bir çadır itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Tatbikat ile ilgili bilgi veren AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez, "Akçakale kampımızda kış mevsimi gelmesi itibariyle almış olduğumuz bir dizi tedbirlerden birisi olan yangın konusunda tatbikat gerçekleştirdik. Kamp yönetimi ve itfaiye teşkilatımız bu konuda her zaman hazırlar. Akçakale'de ve diğer kamplarda yangın tehlikesine karşı son derece önem veriyoruz. Fakat bu kış mevsiminde daha fazla önem vermeye başladık. Kamplarda kalan Suriyeli misafirlerimize ve personele gerekli olan bütün uyarılar yapılmıştır. Özellikle ısıtıcıların devreye girmesiyle yangın konusu son derce önemli hale gelmiştir" diye konuştu.