Gülhan DEMİRCİ/MEZİTLİ (Mersin), () - MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde kirasını ödeyemeyince ev sahibi tarafından sokağa atılan bedensel engelli 3 çocuk annesi Nimet Cücük'e yardım eli uzandı.
Eşinden boşandıktan sonra ekonomik sıkıntı çeken 40 yaşındaki Nimet Cücük, aylık 400 lira olan ev kirasını ödeyemedi. Bunun üzerine ev sahibi, Cücük'ün eşyalarını bir kamyonete doldurup Davultepe Mahallesi'ndeki boş araziye bıraktı. 3 erkek çocuğuyla ortada kalan Cücük'ün yardım çağrısı üzerine Mezitli Belediyesi, aileye geçici olarak çadır kurup eşyalarını buraya yerleştirdi. 6 gün boyunca çadırda korku içinde yaşayan Gücük Ailesi'nin dramı haber olunca Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu'nun talimatıyla aileye ev kiralandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 3 aylık kirası ödenerek tek katlı bir eve yerleştirilen aile, çadırda yaşamaktan kurtuldu.
Yeni evlerinde aileyi ziyaret eden Kaymakam Madenoğlu, "Engelli vatandaşımız öteden beri vakfımızdan yardım almakta olan yardımı hak eden bir vatandaşımızdır. Onurlu bir şekilde yaşaması en büyük hedefimizdir. Evden çıkması istenilmiş. Belediyemiz kendisine açıkta kalmaması için bir çadır tahsis etmiş. Kendileri ev kiraladık ve çocuklarıyla beraber mutluluk içerisinde yaşamasını diliyoruz" dedi.
Çocukları ile huzur içinde yaşayacakları bir eve kavuştukları için mutlu olduklarını belirten Nimet Cücük, "6 yıl önce omuriliğimdeki rahatsızlık nedeniyle yürüyemez hale geldim. Bir aylık 400 lira kirayı ödeyemeyince ev sahibi tarafından eşyalarımla dışarı atıldım. Belediye bana bir çadır verdi. Köpeklerin olduğu yerde, dağ başında günlerce çadırda korku ile yaşadık. Sabahlara kadar uyuyamıyordum. Artık sığınacak bir evimiz var. Başımızı yastığa koyarken korkmadan uyuyacağız" diye konuştu.
Ayrıca Mersin İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ünal Öncül yaptığı yazılı açıklamada, Cücük'ün iki çocuğuna bin 150 TL sosyal ekonomik destek verilmesi kararı alındığını ve evde bakım hizmet modeli kapsamında kendisine bakacak bir yakınının bulunması halinde evde bakım ücreti bedelinin ödeneceği konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

GD(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)