MERSİN'in Silifke İlçesi'nde taşeron şirket tarafından Silifke Devlet Hastanesi'ndeki işine son verilmesini hastane bahçesine kurduğu çadırla protesto eden engelli Ayla Bilmez, 3 ay sonra işine yeniden kavuştu.
Aşırı kilosu nedeniyle yüzde 54 engelli raporu bulunan Ayla Bilmez hastane önünde yaptığı basın açıklamasında, temizlik işinde çalışırken 30 Eylül'de taşeron şirket tarafından işine son verildiği gerekçesiyle hastane bahçesine çadır kurup protesto ettiğini hatırlatarak, "Üç aydan bu yana bir gün olsun mücadelemden vazgeçmedim. İşimi, onurumu kazanmak için tüm olumsuz şartlara rağmen üç aydır hastane bahçesine kurduğum çadırda kaldım. İşime geri döndüğüm için çok mutluyum. Bana destek olanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Bolat Ankaralı ise, Ayla Bilmez'in haksız yere işten çıkartıldığını, onurlu mücadelesi sonunda işine kavuştuğunu söyledi. Ankaralı, "Milletvekilleri Levent Tüzel ve Aytuğ Atıcı tarafından Ayla Bilmez'in mağduriyeti meclis gündemine de taşınmıştı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da söz vermişti, sözünü tuttu. Sayın Bakana da teşekkür ediyoruz. İlk günden itibaren Ayla Bilmez'i mücadelesinde yalnız bırakmayan KESK üyesi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.