İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de anüsü olmadan doğan buzağı yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
Osmaniye'ye bağlı Büyük Tüysüz Köyü'nün eski muhtarı Ömer Deprem'in 4 yaşındaki ineği, anüsü olmayan buzağı doğurdu. Durumu fark eden Deprem'in haber verdiği Veteriner Hekim Bünyamin Akın, buzağıyı muayene ederek ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi. Ömer Deprem tarafından Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Akademi Veteriner Teşhis ve Tedavi Merkezi'ne götürülen buzağı, Veteriner Hekim Mehmet Tabur ve Asistan Duydu Oy tarafından ameliyat edildi.
'İLK DEFA KARŞILAŞTIM'
Veteriner Hekim Bünyamin Akın, buzağının anüsü olmadan doğmasının milyonda bir olduğunu belirterek şunları söyledi:
"2.5 saat süren ameliyat sonrası hayvanın sağ tarafından yapay bir anüs açılmıştır. Burada en büyük olay ise şudur; bu hayvanın değeri 500 lira ve yapılan ameliyatında değeri 500 lira. Ömer Deprem, cana önem ve değer verdiği için bu hayvanı aldı götürüp ameliyat ettirdi. 13 yıllık veterinerlik hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaştık. Daha önce anüsü kapalı olan doğumlar gördüm ama bunda bağırsak anüse yetişememiş kısa kalmış. 10 gün sonra dikişler alınacak ve hayvan normal bir şekilde yaşamsal faaliyetlerini sürdürecek."
'YAŞAMA ŞANSI YÜZDE 50'YDİ'
Ömer Deprem ise buzağının sıkıntısını erken fark ettiğini belirterek, "Hayvan sabah saat 08.30 sularında doğdu. Annesinin önüne bir süre bıraktık. Akşam saatlerinde buzağının sıkıntılı halini görünce takibine başladım. Hayvanın anüsünün olmadığını fark ettim ve hemen veteriner hekimi aradım. Sabah yapılan kontrolünden kalın bağırsağının kısa olduğunu söylenmesi üzerine buzağıyı İskenderun'a götürdüm. Orada röntgen filmi çekildi ve ameliyatla düzeltilebileceği söylendi. Ayrıca yüzde 50 yaşama ihtimaline karşı biz şansımızı deneyerek ameliyat olmasını sağladık ve o sıkıntıdan kurtardık. Her şey parayla ölçülmeyeceği için neticede oda bir canlı ve o sıkıntısını bile bile kaderine bırakamazdım" diye konuştu.

İE(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)