ERZİNCAN'da hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi sonucu Çatalarmut Köyü yakınında bulunan DSİ'ye ait gölet yaklaşık bir metre kalınlığında buzla kaplandı. Göletin buz tuttuğunu görenler üzerinde yürüdü.
Merkeze 18 kilometre uzaklıktaki Çatalarmut köyü sınırları içerisinde bulunan DSİ'ye ait sulama amaçlı kullanılan baraj gölü aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu. Yaz aylarında 3 belde ve 10 köye ait toplam 5 bin 406 hektarlık tarım alanının sulamasını sağlayan baraj gölü Sibirya soğukları nedeni ile 1 metre kalınlığında buzla kaplandı. Yaklaşık 35 metre derinliğe sahip baraj gölünün donmuş halini görmeye geldiğini söyleyen Muzaffer Koşan, "Barajın yüzeyi tamamen buzla kaplanmış ve güzel bir görüntü oluşturmuş" dedi.
AĞRI -25
Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, soğuk havanın etkisini bir süre daha devam ettireceğini bildirdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Erzurum havalimanında 25, Muş'ta 24, Kars'ta 19, Erzurum kent merkezinde 16, Erzincan'da 15, Ardahan'da 13, Iğdır'da 10 dereceyi buldu.