ANTALYA ile Muğla il sınırını belirleyen Saklıkent'in kaynağı olan Karaçay'da, tatilciler buz gibi suda rafting aparak serinliyor.
Tatilciler ve turistler, sıcaklığı 13- 14 derece olan Karaçay'ın soğuk suları için düzenlenen tur kapsamında önce Saklıkent kanyonunu geziyor, ardından rafting hakkında bilgilendiriliyor. Güvenlikleri sağlanan turistler, çayın kenarına indirilen şişme botlara binerek buz gibi suyla mücadele etmeye başlıyor. Hızla akan suda kürekler çekilirken, kendine güvenenler suyun içinde gösteri yapmaktan geri kalmıyor. Suyun içindeki bir fotoğrafçı ise bu anları ölümsüzleştiriyor.
Hızlı akan soğuk sudaki yolculuk yaklaşık 5 kilometre sürüyor. Yolculuk boyunca gruplara rehberler eşlik ediyor. Bitişte suyun sürüklediği raftingcileri ise görevliler yakalayarak kenara getiriyor. Şişme botları minibüslere yüklenen, kendileri de ciplere binen turistler, dönüş yolunda eğlenceye araçta pompalı su savaşlarıyla devam ediyor.
"BU SICAKTA MÜTHİŞ SERİNLİK"
Karaçay raftingine katılanlardan İngiliz Cate Caldneu, "Rafting çok eğlenceli ve heyecanlıydı. Ama su buz gibiydi. Çok zevk aldım, mutlu oldum" dedi.
Danimarkalı Jimmy Saville da, çok eğlendiğini ifade ederken, "Bu sıcakta müthiş serinlik veren suda yol aldık. Hepimiz çok zevk aldık raftingden" diye konuştu.
Türk tatilcilerden Damla İbiş de, raftingin çok zevkli olduğunu, ifade ederken, "Hızı çok güzel ama taşlar var. Taşları alt ettikten sonra muazzam bir iniş var. Çok mutlu oldum" sözleriyle rafting turunu özetledi. Bir diğer tatilci Görkem Gürkaynak "Saklıkent'te rafting çok eğlenceliydi. Su inanılmaz soğuktu. Tatlı su, aynı zamanda içilebiliyor. Çok güzel, herkese tavsiye edebilirim" diye konuştu. Korhan Şen de "Ben çok eğlendim. O kadar eğlenceli ama biraz da yorucuydu. Bence herkesin denemesi gerek" dedi.

FOTOĞRAFLI