Cavit AKGÜN/ MUĞLA, () - MUĞLA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, yeni ilçe Menteşe’nin Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve meclis üyeleri düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.
Kentte üç dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren, büyükşehir statüsüne geçen Muğla’da bir kez daha seçimi kazanan CHP’li Osman Gürün ile yeni ilçe Menteşe’nin belediye başkanı seçilen CHP’li Bahattin Gümüş ve meclis üyeleri, bugün mazbatalarını almak üzere adliyeye geldi. Çok sayıda partilinin katıldığı törende İl Seçim Kurulu Başkanı Haluk Okul, Osman Gürün’e; Menteşe İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sema Arslan Erol da, Bahattin Gümüş’e mazbatasını verdi.
Törende konuşan İl Seçim Kurulu Başkanı Haluk Okul, “İlimizde seçimler demokrasi ortamında gerçekleşti. Adaylarımız ve vatandaşlarımız bu konuda büyük duyarlılık gösterdi. Seçim sonuçlarının tamamlanması için yoğun uğraş veriyoruz. Sonuçlar inşallah vatanımıza, milletimize ve Muğla’mıza hayırlı olur. Başkanlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün ise “Seçimler huzur içerisinde tamamlandı. Kayda değer olumsuz bir durum yaşanmadı. Seçimin bu kadar düzenli ve demokratik kurallar içerisinde gerçekleştirilmesinde önce halkımız, sonra adaylarımız katkı sağladı. İl ve ilçe seçim kurullarının da çok önemli katkıları oldu” diye konuştu.
Ardından başkanlar, adliye binası önünde eşleri ile birlikte vatandaşların tebriklerini kabul etti.

CA(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)