MİLLİ Piyango'nun 31 Aralık Yılbaşı Özel Çekilişi büyük ikramiyesinin 2010, 2011 ve 2012 yıllarında üst üste 3 kez isabet ettiği Adana'yı, 50 milyon liralık ikramiye heyecanı sardı.
Milli Piyango'nun 31 Aralık 2012 yılbaşı özel çekilişinde 45 milyon liralık büyük ikramiye çeyrek bilete isabet etti. Bu biletlerden biri de talihliler kenti olarak ün yapan Adana'da satıldı. 2010'da 35 milyon liranın, 2011'de de 40 milyon liralık büyük ikramiyenin dörtte biri, yine Adana'da satılan biletlere çıktı. Adana Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayiler Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, bu yıl da büyük ikramiyenin kente çıkması durumunda piyango tarihinde bir ilk yaşanacağını söyledi.
Karakuş, "2010, 2011 ve 2012 yıllarında Adana'ya büyük ikramiyeyi biz verdik. Bu yıl da büyük ikramiye verirsek Milli Piyango'nun kurulduğu 1936'dan beri ilk kez 4'te 4 yapan kent biz olacağız. Bunu umutla bekliyoruz. Genelde büyük ikramiye çeyrek bilete çıkıyor. İstiyoruz ki bu yıl 2 tane büyük ikramiye Adana'ya çıksın" dedi.
İSTANBUL'A BİLET GÖNDERİYORUZ
Daha önceden yılbaşı çekilişleri öncesi İstanbul'dan bilet getirirken büyük ikramiyenin 3 kez üst üste Adana'ya çıkmasıyla şimdi Adana'dan çeşitli kentlere bilet gönderdiklerini belirten Karakuş şöyle devam etti:
"Adana artık favori kentlerden birisidir. İstanbul'dan beni arayıp Adana bileti istiyorlar. Artık İstanbul'daki Nimet Abla'nın pabucunu dama attık. Adana'daki bilet satışları çok hızlı gidiyor. Geçen yıl 17 milyon liralık bilet sattık. Bu yıl da 20 milyonluk bilet satmayı hedefliyoruz. 50 milyon liralık ikramiyeyi burada dağıtmak istiyoruz. Son zamanlarda spekülasyonlar dönüyor. 'Sayısal Loto bir yere devamlı çıkıyor' diye. Ancak bu mümkün değil. Aynı yere peş peşe ikramiye çıkabilir. Vatandaşlarımız biletlerini gönül rahatlığıyla alabilirler. Bizim denetimlerimiz devam ediyor. Çıkan ikramiye vergisizdir. Talihli yasal olarak kendisine çıkan rakamın tamamını alır. Ama gönül istiyor ki paramız dışarı çıkmasın, büyük ikramiye bu yıl yine Adana'ya çıksın."