BURSA’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde, küçük yaşta evlerinde çıkan yangında vücudunun büyük bir bölümü yanan 10 yaşındaki Buse, yaşam sevinciyle herkesi şaşırtıyor. Ara dönem karnesinde teşekkür alan Buse'nin en büyük hayali, Türkiye’de ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan gibi plastik cerrah olmak.
Henüz 16 aylıkken evlerinde elektrik kontağından çıkan bir yangında yüzü ve elleri ile birlikte vücudunda ciddi yanıklar oluşan Buse Kamalı, bugüne kadar 34 ayrı operasyon geçirmesine rağmen yaşama sevincini kaybetmedi. Yüzünden tebessüm eksik olmayan Buse, zor geçen tedavi süreçlerine rağmen eğitimini de aksatmıyor. Ara dönem karnesinde teşekkür belgesi alan ortaokul birinci sınıf öğrencisi Buse Kamalı, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Türkiye’nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr Ömer Özkan’ı, kendisine örnek aldığını belirtti. Kamalı, "Onun gibi çok başarılı bir cerrah olmak ve kendim gibi olan çocukların yüzlerini eski hallerine getirmek istiyorum. Bu yüzden öğretmenimin anlattıklarını can kulağı ile dinliyorum ve derslerime çok çalışıyorum" dedi
'OKULA ANNESİNİN SIRTINDA GİDİP GELDİ'
Mustafakemalpaşa'da bir fabrikada işçi olarak çalışan, boş zamanlarında da pazarlarda  kazak satan baba İlhan Kamalı, yangında sadece yüzü değil el ve ayaklarında da ciddi yanıklar oluşan kızı Buse’nin yürümekte de zorlandığını söyledi. Evli ve 2 çocuk babası Kamalı, "Ayak parmaklarındaki sorunlar yüzünden Buse, bir dönem hiç yürüyemedi. Okula annesinin sırtında gidip geldi. Bütün bu yaşadıklarına rağmen Buse’nin okumaya olan bu hevesi bizi çok mutlu ediyor. Onunla gerçekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.