BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım işletmesi Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği (BURULAŞ) deniz otobüsü, deniz uçağı ve helitaksi hizmetinin ardından araç kiralama hizmeti de başlattı.



BURULAŞ gerek Bursa'da gerekse İstanbul'da talep eden yolcuların sürücülü veya sürücüsüz kiralık araç hizmetinden faydalanabileceklerini açıkladı. Sürücüsüz araç kiralama hizmetlerinin ekonomi sınıfı araçlardan helikopter, deniz uçağı ve deniz otobüsü noktalarında, günlük 60 TL'den başlayan fiyatlarla vatandaşların hizmetine sunulduğu, ayrıca İstanbul trafiğinde araç kullanmak istemeyen vatandaşlara, şoförlü transfer imkanı sağlandığı bildirildi. İleri sürüş teknikleri eğitimlerini tamamlamış, şehre ve yol bilgisine hakim, yabancı dil bilen personelden oluşan sürücülerle verilen kiralama modelinde İstanbul içerisinde aynı yaka transferleri 65 TL'den, farklı yaka transferlerinin ise 85 TL'den başlayan fiyatlarla sunulduğu kaydedildi.



Mudanya Kabataş arasında deniz seferleri yapan BUDO (Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi)'den yapılan açıklamada da Bursa Deniz Otobüsü biletlerinde sefere bir saat kala sefer ve tarih değişikliğinin yanında yön değişikliğinin de yapılabileceği bildirildi. IA/(FK)