Emre KOŞAK,(BURSA)- BURSASPOR teknik direktörü Christoph Daum Eskişehirspor galibiyetini değerlendirdi. Daum maç sonrası şunları söyledi:
"Oyuna baskılı başladık. Hedefimiz erken baskı kurmak ve oyunu onların sahasına yıkmaktı. Serdar Aziz sakatlanıp erken çıktı. Takımı gerçekten sürükleyebilen, bize çok şey katan kaptanımızın çıkmasına rağmen Diğer kaptanımız İbrahim oyuna girdi ve kesinlikle onu aratmadı. Arzu ve istekle oyuna adapte oldu. Deplasmanda kendi kalemize gol atmıştık. Bugün ilk golde o aklıma geldi. İkinci golümüz gerçekten çok iyi organize edilmiş bir goldü. Güzel bir kombinasyon ve hazırlayış vardı. Baskıya baktığımız zaman gol pozisyonlarını kaçırabilirsiniz. Bu da normaldir. İkinci devreye bakıldığında Eskişehirspor baskıya başladı. 2-0 gerideyken onların gelmesi çok normaldi. Eskişehirspor gol atabilirdi. Biraz şansımız vardı. Baskıdan kurtulduktan sonra güzel bir gol daha attık. 3-0 bizim lehimize bitmiş gibi bakılabilirdi. Eskişehirspor maçı bırakmadı ve duran topla gol attılar. 4-1'den sonra çok az zaman kaldığı için herkes maçın sonucunu tahmin etti. Zaman zaman top alışverişimiz de iyiydi. Zaman zaman orada değişik hareketlere, fantastik hareketlere de gidildi. Bugün sadece başarılı bir futbol değil, göze hoş bir futbol oynadık. Futbolcularımıza teşekkür etmek istiyorum. Seviyelerinin üzerine çıktılar. Bu takımla, yönetimle, etrafımızdaki insanlarla çalışmak güzel. Önümüze bakıyoruz. Grup gerçekten zor. Herkes herkesi yenebiliyor. Önümüzdeki deplasman kupa maçında da 3 puan almak için çalışacağız. Öncelikle lige dönüyoruz. Lig maçına konsantre oluyoruz. Ligde puan olarak orta sıralarda olabiliriz ama çok fazla geride değiliz. Avrupa adına orada da en kısa zamanda puan açısını kapatmak istiyoruz. Son haftalarda çıkışımız sürdü. 11 maçtır yenilmiyoruz. 6 galibiyet 5 beraberliğimiz var. Eskişehirspor açısından bakıldığında bugünün tekrarlanmaması için ellerinden geleni yapacaklardır. Haftasonu kolay bir maç olmayacağını biliyorum. O maçta da değişiklik olmayacak. Bize hediye vermeyecekler. Herşeyi çalışarak almak zorundayız."
Kadroya yeni katılan futbolcularla sayının arttığı hatırlatılması üzerine Daum, "Ben 22-23 futbolcu artı 3 kaleciyle kadroyu ideal olarak görüyorum. Fazla futbolcu olduğunda kadro içinde teknik direktörler olarak daha iyi çalıştırmak durumundayız. Şu anda bakıldığında gelecekle ilgili futbolcularımla konuşacağım ve bakacağım. Futbolcular kendi gelecekleri ile ilgili karar verecekler. İsteyen takımlar var bazı futbolcuları. Bunları futbolcularımızla görüşüp karar vereceğiz. Transfer dönemi bittiği anda bu sayı olmayacak. Utku hoca bize katıldı. Kendisi iyi bir hocadır. Her futbolcuya göre idmanları yapacağız. Ama ne derecede oynayabilirler bunun sözünü veremem. Bilerek genç ve aday futbolcular aldık. Yönetimimiz de ikinci devreye kuvvetli girmek istediklerini gösterdi. Bazı futbolcular direkt katkı sağlayacak. Bazı futbolcuları hiç tanımıyorum. Ama bana gelen raporlar açısından yetenekli ve iyi futbolcular olduğunu biliyorum. Bu futbolcularla ilgili direkt 11'de oynayacaklar beklentimiz yok. Onlara zaman tanıyacağız. İyi bir karma yaptığımızı düşünüyoruz. Genişlik bakımından bize katkı sağladılar" dedi. 
Daum, Volkan Şen ve Sercan Yıldırım ile ilgili şunları söyledi:
"Ben buradayken, Türkiye'nin en üst seviyede olan futbolcularıydı. İkisi de en yukarıdaydı. Onlar ne kadar yetenekli olduğunu o zaman da göstermişlerdi. Onlara tamamen yardımcı olmaya ve o seviyeye gelmelerine yardımcı olacağım. Bunları başarabilirsek o zaman kimi oynatacağımı düşünmek zorunda kalacağım. Ben kaliteli oyuncularımın olmasına hayır demem. Bu da Bursaspor'un büyüklüğünü gösteriyor. Hedefimiz bu futbolcularla birlikte ve taraftarlarımızla birlikte büyük başarılara imza atmaktır. Bugün güzel bir hava vardı. Bu daha çok küçük."
Tecrübeli teknik adam Batalla ile ilgili ise, "Bir daha söylüyorum. Futbolcu kendisi gitti. Biz futbolcuya kapı kapatmadık. Bunu belki 247'nci kez söylüyorum. Biz onu göndermedik, kendisi gitti. Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum" dedi. 
COLIN KAZIM: "DAUM'UN SÖZLERİ BİZE YETTİ"
Bursaspor Colin Kazım maçla ilgili şunları söyledi:
"Bugün gerçekten güçlü bir takım olarak sahadaydık. Birlikte oynadık ve gücümüzü bu birliktelikten aldık. Hocamızın sözleri bizi ileriye itti. 3 maç Eskişehirspor'la oynayacağız. Geri kalan maçlardaki niyetimizi belli etme adına da çok önemliydi. Bugünkü karşılaşmayla beraber 11 maçtır kaybetmiyoruz. Cumartesi günü de en iyi sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum. Taraftarlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Ben ve ailem için bugün ekstra bir durum vardır. Babaannemin vefat haberini aldım. Takım arkadaşlarıma çok teşekkür etmek istiyorum. Destek olan taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Bugünkü davranışları benim için paha biçilemezdi."
CIVELLI: "BATALLA UMARIM GERİ DÖNER"
Bursaspor'un başarılı savunmacısı Civelli maçla ilgili, "Galip geldiğimiz için mutluyum" derken, Batalla ile ilgili yöneltilen soruya ise, "Batalla ile bağlantı halindeyim. Sık sık görüşüyorum. Kulübün tarihi açısından önemli bir oyuncu. Taraftarların reaksiyon vermesini normal karşılıyorum. Sonuçta Batalla bir karar aldı, saygı duyabilirim. Bunlara saygı duymak gerekir. İkimizin bireysel görüşmeleri bizim aramızda olan şeyler. Tek söyleyeceğim şey kararlara saygı duyulması. Umarım geriye döner" yanıtını verdi. 
ESKİŞEHİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERTUĞRUL SAĞLAM: "BİZİM AÇIMIZDAN İYİ MAÇ OLMADI"
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam maç sonrası şunları söyledi:
"Maçın başındaki şanssız gol karşılaşmanın dengesini değiştirdi. İkinci golde bulduğumuz topla yediğimiz gol oyunu 2-0'a getirdi. İkinci yarı iki forvet oyuncusuna döndük. Yakaladığımız net pozisyon vardı. Maçın gidişatı daha farklı bir hale getirebilirdi. Kalemizde pozisyonlar da verdik. Bizim açımızdan iyi bir maç olmadı. Mağlubiyeti telafi edecek önümüzde maçlar var. Gruptaki düğümün son maçlarda çözüleceğine inanıyorum. O zamana kadar mücadele devam edecek. Ligde iddiamız devam ediyor. Bu maçı bir kenara bırakarak ligi düşünmeye başlayacağız. İyi bir maç olmadı. Bursaspor'u da tebrik ediyorum. Hakederek kazandılar. Bursa'da yaşadıklarımız unutulmaz. Bursaspor ve Bursa şehrini unutmamız mümkün değil. Aramızda gönül bağı var. Bunun ortadan kalkması da mümkün değil. Taraftarlara teşekkür ediyorum. Onların gönlünde hala güzel bir yerde olduğumuzu gördük." EK-ST(CE/AÖ)