BURSA'da Nilüfer İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne on binlerce Bursalı ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle katılarak 90'ncı yılı coşkuyla kutladı.

CHP'li Nilüfer İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet Yürüyüşü', saat 19.00'da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda başladı. Cumhuriyetin 90'ıncı yılı için cadde boyunca ışıklandırmalar, sinevizyon gösterileri düzenlendi. Bursa dışından da bir çok grup, kutlamalar sırasında gösteri düzenledi. İzmir'den gelen Sokak Sanatları grubundan 14 kişilik ekip Cumhuriyeti temsil eden Uşak'taki resmi canlandırmaları vatandaşların ilgisini çekti. Ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle on binlerce Bursalı çocukları ile birlikte yürüyüşe katılırken motosiklet tutkunları da kortej oluşturarak geçiş yaptı. Türk Bayrağı ile uçan planör renkli görüntüler oluştururken yürüyüşe katılan vatandaşlar, Cumhuriyet için yürüdüklerini belirterek, kalabalığın her yıl daha da arttığına dikkat çektiler.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Konseri'nde halk oyunları ve bando gösterileri yapıldı. Atatürk'ün silüeti ve sözleri lazerle binalara yansılıtdı, yüzlerce fener kutlama boyunca gökyüzüne salındı. CHP'li Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının yok sayıldığını belirterek, "90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları salonda değil, alanlarda. Çağdaşlık yolunda ilerlememizi kimse durduramaz" dedi. Bozbey, Atatürk'ün Bursa Nutku'nu okuyarak, Atatürk ilke ve devrimlerini sürdüreceklerini belirtti.

Başkan Bozbey'in konuşmasının ardından havai fişek gösterileri yapıldı. Bursalılar, daha sonra Candan Erçetin'in konseri ile 90'ıncı yıl coşkusunu kutladı.