Hüseyin TÜCCAR / BURSA, () - BURSA’da Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesi bir grup avukat, Mısır’daki idam cezalarını protesto etmek için UNİCEF'e, EqualityNow'a, İslam İşbirliği Teşkilatı'na ve Afrika Birliği Örgütü'ne mektup gönderdi.
Adliye PTT Şubesi’nden mektuplar gönderilmeden önce gazetecilere açıklama yapan HUDER Bursa Şubesi Başkanı Avukat Zekeriya Birkan, Mısır'daki mahkemelerin adeta toplumu sindirme mekanizması olarak kullanıldığını ve onların vermiş olduğu idamlara karşı HUDER olarak seslerini yükseltmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.
Avukat Birkan şöyle dedi:
"Bu hukuksuzlukların durdurulması ve cunta yönetiminin olağanüstü mahkemelerince alınan bin 212 idam kararını protesto için bu mektupları gönderiyoruz. Mısır'da yapılan darbe neticesinde toplumu sindirme çalışmaları başlamış, mahkemeler de hukuki bir sopa olarak kullanılmıştır. Yargılamalarda 30 saniyede bir idam kararı verilmiştir. Bizler HUDER mensubu Bursalı avukatlar olarak, uluslararası hukuk normlarının çiğnendiği kararlara karşı uluslararası kurum ve kuruluşları bir an önce harekete geçirmek için diplomatik bir dille yazılmış mektuplarımızı gönderiyoruz."
HT(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)