BURSA'da "Bursagaz Maskotunu Arıyor' adlı tasarım yarışması düzenleyen  Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Pazarlama ve Ticaret A.Ş (BURSAGAZ) 32 maskot adayı arasından BUGA adını verdiği maskotunu seçti.
Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ve Bursagaz yönetimi Crowne Plaza'da 2013 yılı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi, maskot yarışması sonucunu açıkladı. Bursa ve gaz kelimelerinin ilk iki harfiyle kurumsal kimliğe atfen seçilen BUGA'nın gövde yapısının, gözlerinin ve kullanılan renk seçiminin Bursagaz'ın kurumsal kimliğinden ayrıştırılmadan, logodan ilham alınarak geliştirildiğini kaydeden Ahmet Hakan Tola, maskotun kafasındaki kaskın Bursagaz'ın şevkle işini yapan ekibini temsil ettiğini, BUGA'nın gülen ifadesinin ise yine Bursagaz personelinin güler yüzünü, sempatik yanını simgelediğini belirtti. BUGA adlı maskotu tasarlayarak yarışmayı kazanan Büşra Ertan, Tuğba Keskin ve Meryem Akgül'ü tebrik eden Tola, kendilerine bin TL'lik ödüllerini takdim etti.
Geçen yıl çalışmaları nedeniyle çok sayıda ödül kazandıklarını anlatan Ahmet Hakan Tola, 2014 yılı hedeflerini de anlattı. Tola, 15 dakika olan acil ihbarlara ulaşma süresini aynen korumak istediklerini, bunun yanı sıra ortalama gazsız kalma süresini de 110 dakika olarak hedeflediklerini söyledi. Tola, 2014 yılında 853 bin 522 müşteri ve 740 bin 201gaz kullanıcı sayısı ile toplamda 2.7 milyar metreküp gaz hacmine ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.