BURSA, () - BURSA Büyükşehir Belediyesi ve Kosova Üsküp Derneği, 2 ay önce Bursa’ya gelerek konfeksiyon eğitimi alan 20 kişiye 'üretim yapıp ülkelerine katkı sağlamaları' amacıyla birer dikiş makinesi gönderdi.
Dikiş makinelerinin Kosova’ya yollanması nedeniyle Zafer Parkı’nda tören düzenlendi. Rumeli göçmenlerinin büyük ilgi gösterdiği törene, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, Kosova’nın İstanbul Başkonsolosu Rahmi Morina, İl Dernekler Müdürü Osman Dikmen, eski milletvekillerinden Niyazi Pakyürek ve Kosova Üsküp Derneği Başkanı Recep Gündüz de katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkan ülkelerindeki en büyük problemin üretimin olmaması olduğunu söyledi. Mutluluğa giden yolun üreterek kazanmaktan geçtiğini dile getiren Başkan Altepe, "İnsanlara balık vermeyi değil tutmayı öğretmek lazım. Bu yapılan proje de buna güzel bir örnek. Belki çok büyük değil ama önemli bir proje. Hızla gelişebilecek bir proje" dedi.
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi ile Kosova Üsküp Derneği’nin organizasyonu ve işadamlarının katkılarıyla alınan konfeksiyon makinelerinin Bursa’da eğitim gören Kosovalı 20 kişiye gönderildiğini belirtti. Kosova’dan gelenlerin Bursa’da 2 ay boyunca konfeksiyon eğitimi aldığını ve ardından ülkelerine döndüğünü söyleyen Başkan Altepe, "Artık onlar ne yapacak? Tabii ki üretim. Onun için de makine lazım. Büyükşehir Belediyemiz, derneğimiz ve işadamlarımızın katkısıyla gerekli olan ekip ve ekipmanlar oluşturuldu. Şu anda 20 parça gönderiliyor. Bu daha da artabilir" diye konuştu.
Gönderilen makinelerle hem eğitim yapılacağını hem de üretimle Kosova ekonomisine katkı sağlanacağını belirten Başkan Altepe, "Hem insanlar yetişecek hem de kazanç ortaya çıkacak. Arkası gelebilecek çok büyük bir adım. İnşallah bereketli olur" diye konuştu.
Kosova’nın İstanbul Başkonsolosu Rahmi Morina ise, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Balkanlar nezdinde yaptığı çalışmaları gıptayla izlediklerini ifade etti. Bursa’dan Kosova’ya konfeksiyon makinesi gönderilmesinden mutluluk duyduklarını belirten ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür eden Morina, "Bu önemli projeyi, insanımıza meslek öğretecek olmasından dolayı önemsiyorum. Belki sizin için küçük ama bizim için büyük bir proje. İnanıyorum ki bu bir başlangıç olacaktır ve arkası gelecektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kosova Üsküp Derneği Başkanı Recep Gündüz, Başkan Altepe ve İstanbul Başkonsolosu Morina’ya birer teşekkür plaketi verdi. Gündüz, Başkan Altepe’ye yıllar önce, meclis üyeliği sırasında derneğe yapmış olduğu ziyareti içeren fotoğrafı hediye etti. Plaket töreninin ardından protokol üyeleri, Kosova’ya gidecek konfeksiyon makinelerini taşıyan kamyonu uğurladı.

FOTOĞRAFLI