BURSA'da, Demirtaş Organize Sanayii Bölgesi'nin (DOSAB) elektrik ve buhar ihtiyacının bir bölümünü karşılamak için kurulması düşünülen Termik Santral projesi, çevreciler tarafından protesto edildi.
Türkiye'nin önde gelen organize sanayi bölgelerinden biri olan DOSAB'ta, 120 milyon dolar harcanıp, düşük kalörili kömür kullanarak, buhar ihtiyacının tamamı ile elektrik htiyacının üçte birini karşılaması için kurulması düşünülen Termik Santral, bugün çevreciler tarafından protesto edildi. Öğlen saatlerinde DOSAB'ta bir araya gelen yaklaşık 200 kişiden oluşan çevreci, yanlarında getirdikleri, 'Zehir solumak istemiyoruz', 'DOSAB'da termik santrale hayır', 'Termik santral cinayettir', 'Çocuklarımızın geleceği için termik santrale Hayır' yazılı pankartları açıp, 'Termik yapma boşuna yıkacağız başına', 'Bursa uyuma Ovana sahip' sloganları attı. DOSAB'ın çevresinde bulunan Panayır ve Demirtaş mahalleleri sakinlerininde destek verdiği eylemde basın açıklaması yapan Fatma Şahin, burada bulunan mevcut tesisler sayesinde, artık suların pis aktığını, avanın ise kirlendiğini söyledi. Şahin, "Fabrikalar bugün elektrik ve buhar ihtiyacını nasıl karşılıyorsa, yarında öyle karşılayabilir. Burada asıl plan, maliyetleri düşürerek insan sağlığını hiçe saymaktır" dedi.
Kurulması halinde Termik Santral'in çevreye verceği zararların, rakamlarla anlatan Fatma Şahin, bu projenin yaşama geçmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.
Güvenlik birimlerinin geniş önlem aldığı protestocular daha sonra olaysız ayrıldı.

FOTOĞRAFLI