BURSA, () - BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 yıl sonra yenilenen ve Uludağ'ın Sarıalan'a kadar olan etabına ulaşımı sağlayan teleferik hattı bugün seferlere başladı. Kötü hava koşulları nedeniyle, daha önceden yapılacağı duyurulan törenin iptal edildiği ilk seferlere, Bursalıların yanı sıra Arap turistler de yoğun ilgi gösterdi.
Bursa'nın Teferrüç Semti'nden Uludağ'ın Sarıalan Etabı'na ulaşımı sağlanması amacıyla 1963 yılında açılan teleferik hattı Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmesinin ardından bugün seferlerine yeniden başladı. 19 ay süren çalışmalarda hat tamamen sökülerek yenilendi.
Gondol tipi kabinlerden oluşan yeni teleferik hattının ilk etabının ardından, Uludağ Oteller Bölgesi'ne kadar ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe, Bursa’nın modern teleferiğine kavuştuğunu söyledi. Kentin simgesi olan teleferiğin, yeni yüzüyle seferlerine başladığını ifade eden Altepe, "Vatandaşlarımız artık 20 saniyede bir 8’er kişilik kabinlerle 12 dakikada Uludağ’a ulaşabilecekler. Eskisi gibi uzun süre sıra bekleme derdi olmayacak. Eski sisteme göre yolcu taşıma kapasitesi de 12 kat artmış oluyor” dedi.
Taşıma ücreti olarak 10 lira alınan teleferiğe Arap turistler de yoğun ilgi gösterirken, Sarıalan’da da Başkan Altepe ile karşılaşan Arap turistler, fotoğraf çektirdiler. Aileleriyle birlikte gelen Arap turistler, Uludağ'a teleferikle ulaşımın daha kolay olduğunu ve manzarayı izleyerek gitmeyi sevdiklerini söylediler.
Seferlerin başladığı ilk günde yeni teleferikle yolculuk yapanlar yeni teleferiğin çok daha güzel ve modern olduğunu ve rahatlıkla yolculuk yaptıklarını söyledi.

SÇ(FK/ESM) (FOTOĞRAFLI)