BURSA’nın merkez Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, yaralı ve hasta hayvanların daha hızlı tedavi edilebilmeleri için modern cihazlarla donatıldı.
Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan barınaklarından biri olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde 6 veteriner hekim, 3 veteriner teknikeri ile birlikte idari personel ve yardımcı personelin de içinde bulunduğu 50 kişilik ekip, görev yapıyor.
Sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanların bakım ve tedavileri için, son derece modern ve ileri teknoloji cihazlarla donatılan merkez, çekilen radyolojik görüntülerin bilgisayar ortamına aktarılması, işlenmesi, saklanması ve yazdırılması için kullanılan bilgisayarlı radyografi (CR) cihazına da sahip. Barınakta sahipsiz hayvanlara orta kulak iltihabı ameliyatından kısırlaştırmaya kadar, her türlü cerrahi operasyon uygulanabiliyor.
Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi yetkilileri, barınakta Türkiye’de sadece birkaç hayvan hastanesinde bulunan bilgisayarlı radyografi (CR) cihazı ve Video Otoskop cihazı ile donatıldığını belirterek, ileri teknolojiye sahip hayvan hastanesi olarak hizmet veren merkeze Bursa dışında Türkiye’nin çeşitli illerinden bakım ve tedavi için hasta hayvanlar geldiğini kaydettiler.
Hayvanlara bakım ve tedavi hizmetinin yanı sıra, sokak hayvanları ve hayvan hakları konusunda halkı bilinçlendirmek, barınaklardan sahiplendirmeyi özendirmek, hayvan sevgisini çocuk yaştan kazandırabilmek için de çeşitli etkinlikler de gerçekleştirdiklerini ifade eden yetkililer, bu amaçla hem tesise gelenlere hem de okullarda öğrencilere yönelik seminerler düzenlediklerini söylediler.

FOTOĞRAFLI