TACİKİSTAN Dışişleri Bakanı Hamrohon Zarifi, Bursa’da ülkesinin fahri konsolosluğunu açtı. Zarifi, Türkiye ile Tacikistan arasındaki ikili ilişkilerin konsolosluk açılışı ile daha da pekişeceğini söyledi.
Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrohon Zarifi, Kestel İlçesi’nde bulunan Barakfaki Sanayi Bölgesi’nde Bursa Fahri Konsolosluğu’nun açılışına katıldı. Düzenlenen törende, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Fahri Konsolosu Ali Fuat Er ve işadamları da hazır bulundu. Burada konuşan Hamrohon Zarifi, ülkelerine sağladığı destekten dolayı Türkiye’ye teşekkür etti. Türkiye’nin Tacikistan için önemli bir yeri olduğunu söyleyen Zarifi, siyasi açıdan da stratejik bir yerde bulunduğunu kaydetti. Tacikistan’ın bölgesel ve evrensel ilişkilerin yayılması için elinden geleni yaptığını belirten Zarifi, “Tacikistan’ın Dünya Ticaret Örgütü üye olduğunda ilk protokolü imzalayanlardan biri Türkiye idi. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri daha da geliştirmek istiyoruz. Bu konsolosluk bu adımlardan birisi. Türkiye’deki yatırımcıları ülkemize bekliyoruz” dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bakan Hamrohon Zarifi’ye vazo hediye ederken, Bakan Zarifi de Vali Karaloğlu’na Tacikistan milli kıyafetini hediye etti. Vali Karaloğlu, konsolosluğun ticari ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Tekstil şehri Bursa ile dünyanın önemli pamuk üreticisi Tacikistan arasındaki ikili ticari ilişkilerin daha da gelişmesini diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Tacikistan bayrağı göndere çekilirken konsolosluğun açılışı yapıldı. SÇ-