BURSA Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Rahvan Atçılar Derneği tarafından düzenlenen 'Rahvan Atları Koşusu' yapıldı. 
Yunuseli Kurban Pazarı alanında yapılan yarışlara Türkiye’nin dört yanından 150’yi aşkın at katıldı. Rahvan atçılığıyla ilgili bilgi veren Bursa Rahvan Atçılar Derneği Başkanı İhsan Gür, şöyle konuştu:
"Rahvan; Orta Asya’dan bugünlere gelen bir at ırkımız. Dünyada ilk ata dizgin vuran Türkler, şalvarı bulan Türkler, bu rahvanlar sayesinde 5 kıtaya sahip olan da Türkler. Türkler; atla özdeşleşmiştir. Günümüzde motor çıktıktan sonra rahvancılık geri planda kaldı. Bunlar binek için kullanılan atlardır. Rahvan atçıların hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dört bir yanından 150’yi aşkın rahvan at yarışlara katıydı. Erzurum, İzmir, Konya gibi şehirlerden gelen atlar tarihimizde olduğu gibi koştu."
Rahvan Atlar Koşusu'na Bursa'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen atlar da vatandaşların ilgi odağı oldu. Yapılan uyarı anonslarına rağmen atları yakından görmek isteyen vatandaşlar zaman zaman koşu pistine çıktı. 'Baş', 'Başaltı', 'Büyük Orta', 'Küçük Orta', 'Deste', 'Dörtlü Tay', 'Üçlü Tay', 'İkili Tay', 'Doludizgin', 'Yerli Doludizgin' ve 'İthal Rahvan' branşlarında yapılan yarışlar gün boyu renkli görüntülere sahne oldu. ‘Baş’ kategorisinde toplam 12 bin lira para ödülü dereceye giren at sahiplerine verildi.