BURSA Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, 2013 yılında organ nakli bekleyen 90 hastanın organ bulunamadığı için hayatını kaybettiğini söyledi.
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin "Bursa'da Organ ve Doku Naklinde Yaşanan Sorunlar" konulu sempozyumu Çekirge Devlet Hastanesi'nin ev sahipliğinde düzenledi. Hastane idarecileri, yoğun bakım sorumlu hekim ve hemşireleri, anestezi doktorları ile hastanelerin organ nakli koordinatörleri ve beyin ölümü kurulunda yer alan görevlilerin katıldığı sempozyumun açılış konuşmasını yapan Op. Dr. Yavuz Baştuğ "Bursa'da 2013 yılında organ nakli bekleyen 90 hasta, Türkiye genelinde ise 1960 hasta organ bulunamadığı için hayatını kaybetti. Organ nakli ve bağışı çok önemli bir konu. Organ nakli bekleyen hastalarımızın hayata tutunabilmesi için herkes üzerine düşeni sonuna kadar yapmalı"dedi.
Bursa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sibel Pasin de organ nakli ile ilgili beklentilerinin yatak başına yılda bir tane donör çıkarabilmek olduğunu belirterek, “Bursa'da beyin ölümü tespiti ve donör sayısını bence bu ekiple daha da yükseklere çıkabiliriz. Biz bu ekiple 2012'de, 8.8 kadavra verici sayısı ile Türkiye birincisi olmuştuk. Kamuoyunda duyarlılık oluşturacak her türlü eğitimin içerisinde olarak bu seviyeleri daha ileri noktalara çıkaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.