Serhat TEZCAN- Sebile ÇETİN/BURSA, () - BURSA'da öğrencilerin okula devamsızlıklarını bitirmek ve çocukların müzik kabiliyetlerini geliştirmek için yeni bir proje başlatıldı. Bursa Valiliği ve Bursa Romanlar Federasyonu işbirliğinde düzenlenen 'Okullarda Şenlik Var Projesi' kapsamında 100 vurmalı enstrüman ile 40 bağlama, ilkokulda eğitim gören öğrencilere dağıtıldı. Proje kapsamında 500 öğrenci ile ritim tutup, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek hedefleniyor.
Bursa Valiliği ve Bursa Romanlar Federasyonu işbirliğinde yürütülen 'Okullarda Şenlik Var Projesi' kapsamında enstrüman dağıtımı Roman vatandaşların ağırlıklı olduğu Üstün Üründül İlkokulu'nda yapıldı. Törende konuşan Bursa Romanlar Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, Yıldırım İlçe Kaymakamlığı'nın da destek verdiği proje kapsamında, çocukların internete kilitlenmelerini engelleyip, enstrüman çalmaya yöneltmeyi istediklerini kaydetti. Okula düzenli olarak gelmeyen 4 öğreninin bu çalışma ile devamsızlığını ortadan kaldırdığına işaret eden Özçimen, hedeflerinin ilk etapta 250 öğrenci olduğunu daha sonra ise 500 öğrenci ile ritim tutup, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi düşündüklerini açıkladı.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise 500 öğrenci ile verilecek konseri mutlaka dinlemek istediğini belirterek, iyi bir insan ve vatandaş yetiştirme amacıyla bu tarz çalışmaları desteklediklerini söyledi.
Roman vatandaşların müziğe karşı doğal yeteneklerinin bulunduğunu ifade eden Karaloğlu, "Bu yeteneği eğitimle buluşturup, müzik ve enstrüman ile birleştirmek faydalı olacak. 4 çocuğumuzun bu sayede okula gelmesi de projenin şimdiden amacına ulaştığını gösteriyor. Devamsızlık yapan öğrenci varsa mutlaka bildirin ve okula getirelim, meslek sahibi olsunlar" dedi.
Konuşmanın ardından Vali Karaloğlu, öğrencilere müzik aletlerini dağıttı.

ST,SB(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)