BURSA'da “Doğru beslen, hareket et, sağlıklı yaşa" sloganıyla kampanya başlatan Final Okulları “Obeziteyle Mücadele Hareketi"ni obeziteye karşı yürüyüşle tamamladı.
Bursa Final Okulları, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle yürütülen “Obeziteyle Mücadele Hareketi"kapsamında 17 okulda verilen seminerlerle öğrenciler obeziteye karşı bilinçlendirildi. Final Okulları Doktoru Hatice Büyükçoban ve İl Halk Sağlığı Diyetisyeni Canan Tanrıöver sunumlarında öğrencilere hangi besinlerin vücudumuz için daha değerli olduğunu ve doğru beslenme alışkanlığını nasıl kazanabileceklerini anlattı.
Şarkılar, dramalar, filmler ve oyunlarla çeşitli uygulamaların yapıldığı seminerler sonunda sağlıklı yaşam karnesi verilerek öğrencilerden kilo boy endeksine göre fiziksel durumunu hesaplaması ve beslenme alışkanlığını buna göre değiştirmesi istendi. “Obeziteyle Mücadele Hareketi" yöneticiler, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve farklı okullardan gelen öğrencilerin de katıldığı “Obeziteye Karşı Yürüyüş" ile sona erdi. Bursa Final Okullarından başlayan ve FSM Bulvarı üzerinden Nilüfer Belediyesi Organik Pazar alanına kadar devam eden yürüyüş sonunda katılımcılar hep birlikte spor yaptı.