ULUDAĞ’DA 55, KENT MERKEZİNDE 17 SANTİMETRE KAR
Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava Bursa’da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dün akşamdan bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı ile birlikte kış tatil merkezi Uludağ’da dün 25 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı 55 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının sıfır altında 13 dereceye düştüğü Uludağ’da kar yağışının yarın akşama kadar devam etmesi bekleniyor.
BAZI İLELERDE DE OKULLAR TATİL
Okulların bugün tatil edildiği Bursa kent merkezinde hava sıcaklığı dün gece sıfırın altında 1 dereceye düştü. Bursa Valiliği kar nedeniyle merkez ilçelerindeki okulları tatil ederken, hamile ve engelli kamu çalışanları da bir gün izinli sayıldı.
engelli ve hamile kamu çalışanlarına da bir gün izin verildi.
Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Gürsu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar da kaymakamlıklar tarafından tatil edildi. Mustafakemalpaşa, İznik ve Kestel’de taşımalı eğitim yapan okullar ve bazı köy okullarında eğitime bugün için ara verildi.
Bursa’nın diğer kentlerle bağlantısını sağlayan karayollarında kapalı yol bulunmazken, Bursa-Ankara yolu Mezitler, Bursa-Yalova yolu Dürdane ve Süpürgelik mevkiilerinde kar mücadelesi devam ediyor.
123 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bu arada, Bursa’nın Büyükorhan İlçesi’nde 12, Gemlik’te 10, Gürsu’da 2, Harmancık’ta 2, İnegöl’de 8, İznik’te 20, Karacabey’de 2, Keles’te 6, Kestel’de 12, Mudanya’da 3, Mustafakemalpaşa’da 4, Nilüfer’de 6, Orhaneli’de 15, Orhangazi’de 6, Osmangazi’de 10, Yenişehir’de 5 olmak üzere toplam 123 köy kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.
İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, köy yollarının ulaşıma açılması için 18 grayder, 4 kar bıçaklı kamyon, 5 kepçe, 28 araçla 60 personelin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. DENİZ ULAŞIMI DA AKSADI
Kar yağışı ve fırtına deniz ulaşımında da aksamalara neden oldu, bu sabah yapılması gereken Bursa-Kabataş, Armutlu- Armutlu T.K - Yenikapi– Bostanci, Bursa- Kadıköy – Kabataş, Bandirma- Yenikapı – Bostancı, Kabataş- Kadıköy-Bursa, Kabataş-Kadıköy- Bursa, Bursa-Kadıköy-Kabataş deniz otobüsü, Bandırma-Yenikapı, Yalova-Pendik, Pendik-Yalova feribot seferleri iptal edildi.