BURSA, () - GÜNEY Marmara’ya sağlık hizmeti veren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hasta yakınlarının yıllardır yaşadıkları konaklama sorunu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile çözüme kavuşuyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Hünkar Köşkü’nde bir araya gelerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi’nde yaptırılacak ‘Hasta Yakınları Konaklama Oteli’ ile İznik Meslek Yüksekokulu kampüsüne kazandırılacak spor tesislerinin protokolünü imzaladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı her alanda geleceğe taşırken, BTSO’dan akademik odalara ve üniversitelere kadar tüm kent dinamikleriyle ortak çalışmalarını da sürdürdüklerini ifade etti.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Bursa’nın yanı sıra Güney Marmara ve çevre illere de hizmet veren büyük bir sağlık kuruluşu olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Bin yataklı ve yılda 1 milyonu aşan hastayı ağırlayan hastanede, özellikle uzaktan gelen hastaların yakınlarının kalacak yerleri olmadığından dolayı büyük sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Hastalığın ne zaman geleceği belli olmuyor. Gece yarısı hasta yakınları hastasını kapıp geliyor ama koridorlarda sabahlamak zorunda kalabiliyor. Bunlar da Bursa’ya yakışmayan ve içimizi sızlatan görüntülerdi. Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce sorunu çözmek istedik. Üniversite ile irtibata geçip bu konuda destek verebileceğimizi söyledik. Üniversite de harekete geçti, senato kararı aldı ve belirlenen en güzel yerde yaklaşık bin metrekare alanda tesisi kurmak üzere bizlere yer tahsisi yapılıyor” diye konuştu.
Başkan Altepe, Uludağ Üniversitesi’ne güzel bir tesis kazandırılacağını vurgulayarak, “4 tanesi VIP oda ve 46 oda olmak üzere otel şeklinde güzel bir tesis kazandıracağız. Kaliteli olacak bu tesis en güzel şekilde hizmet verecek. Bu protokolle yer tahsisi gerçekleşmiş oluyor. Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda, yaklaşık 6 ay içinde tamamlanacak. Uludağ Üniversitesi’ne yakışacak bu tesis hem üniversitenin kalitesini artıracak hem de kente gelen hasta yakınlarına güzel bir katkı sağlayacak” dedi.
İZNİK MYO, SPOR TESİSLERİNE KAVUŞUYOR
Bursa’nın her alanda geliştiğini ve 26 dalda dünyaya örnek olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Bursa’da gecikmiş olan tesislerin Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırıldığını belirterek, “İznik Meslek Yüksekokulu’nda yapılacak spor tesislerinden de gençlerimiz yararlanacaklar. Futbol, voleybol ve basketbol sahalarının olacağı spor tesislerinden en güzel şekilde faydalanılsın istiyoruz. Bursa olarak bizler de kalitemizi artıralım, kalite kenti olma yolunda Uludağ Üniversitesi ile güzel bir mesafe kat edelim” şeklinde konuştu.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya ve Uludağ Üniversitesi’ne değer kattığını söyleyerek, üniversiteye desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
“HASTA YAKINLARINA BÜYÜK KOLAYLIK”
Hasta yakınları misafirhanesinin, yılda 1 milyon 200 bin hasta gelen, 30 bin civarında yatan hastası bulunan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ihtiyaç duyulan bir tesis olduğunu belirten Prof. Dr. Dilek, “Yaklaşık 50 odalı ve 100 yataklı, sosyal alanları da bulunacak bu tesis hastane yakınında olacağından hasta yakınlarına çok büyük kolaylık sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi çalışmalarından olacağından, kar amaçlı bir kurum da olmayacak. Çok makul, uygun ücretlerle hasta yakınları konaklayabilecekler” dedi.