İSRAİL'in Gazze'ye yaptığı askeri operasyon Bursa’da da protesto edildi.
Ulu Camii’nde Cuma namazının ardından Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) üyeleri, İsrail’in Gazze saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazının ardından platform üyeleri ve vatandaşlar, ellerindeki Filistin bayrakları ve dövizlerle Orhangazi Parkı’nda İsrail’in yaptığı saldırılara tepki gösterdi. Tekbir getirilerek, ‘Zulme karşı omuz omuza!’, ‘Katil İsrail!’, ‘Kahrolsun Siyonizm’ sloganları ile İsrail ve saldırılara sessiz kalan ülkelerin protesto edildiği eylemde platform adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve BGKP İcra Heyeti Üyesi Numan Şeker, “İsrail’in özelde Filistin topraklarında ve genelde İslam coğrafyasının tamamında estirdiği terör her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da şiddetini artırmıştır. Özellikle Ramazan ayını Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmek Siyonizm düşüncesinin karakteristiğidir” dedi.
“FİLİSTİN’DE YAŞANANLARIN BİR FUTBOL MAÇI KADAR DEĞERİ YOK”
Filistin’de yaşanan bu dramın, günümüz insanlarının gündemini bir futbol maçı kadar bile meşgul etmemesini sert dille eleştiren Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve BGKP İcra Heyeti Üyesi Numan Şeker Numan Şeker, herkesin kendisini vicdanında sorgulaması gerektiğini söyledi.
Tüm bu yaşanan vahşet karşısında, başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasını harekete geçmeye çağıran Şeker, “Saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz” dedi.
Eyleme Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’na bağlı sivil toplumu kuruluşu üyeleri ve vatandaşların yanı sıra Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de katıldı. Grup daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI