2.5 SAAT SONRA İNDİRİLDİ
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Yıldırım İlçesi’nde kendisine ait büfenin ruhsatının iptal edildiği gerekçesi ile beş katlı binanın çatısına çıkan kişinin 42 yaşındaki Abdülmuttalip Demir olduğu öğrenildi.
Bursa Valiliği, intihar girişimi nedeniyle aksayan kortej yürüyüşünü gerçekleştirirken, Demir ise çatıya çıktıktan 2.5 saat sonra, bir anlık dalgınlığından yararlanan güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. Vatandaşın tepkisiyle karşılaşan Demir, ambulans ile Muradiye Devlet Hastanesi'ne götürülürken, vatandaşlar Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini aksatan Demir'in bindiği ambulansı yumrukladılar.
DAHA ÖNCEKİ İNTİHAR GİRİŞİMLERİ
Abdulmuttalip Demir 11 yıl önce de Setbaşı köprüsünde intihar girişiminde bulunmuştu. Gecenin ilerleyen saatlerinde valinin gelmesini isteyen Demir, Setbaşı'nda bulunan bir gazinoda görev yapan ve kendisini vali olarak tanıtan garson tarafından ikna edilmişti.
Demir, 2011 yılında ise Merkez Yıldırım İlçe Belediye Başkanı Özgen Keskin'in, söz verdiği halde kendisine büfe tahsis etmediğini belirterek, Setbaşı Köprüsü'nün korkuluklarına çıkmıştı. Demir, görevliler tarafından halat ile korkuluklara bağlanıp, kurtarılmıştı.