Sebile ÇETİN- Mehmet İNAN / BURSA, () - BURSA'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 madencinin yaşamını yitirmesi nedeniyle yapılmadı. Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Törene Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şevket Barcı, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, okul müdürleri ve sivil toplum örgütleri katıldı. Çelenk bırakma ve saygı duruşunun ardından tören Türk bayrağı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilmesiyle son buldu.
CHP, ALTERNATİF KUTLAMADA MADENCİLERİ ANDI
CHP Bursa İl Başkanlığı da geçtiğimiz yıllarda düzenlediği alternatif kutlamaları bu yıl gerçekleştirmedi. Atatürk Anıtı'na çelenk koyan CHP İl Başkanlığı'nın törenine CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Sena Kaleli, Bursa İl Başkanı Metin Çelik, CHP Osmangazi İlçesi’nden Meclis üyesi adayı olan transeksüel Öykü Evren, parti üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan CHP İl Başkanı Metin Çelik, Soma’da yaşananların ardından bu yıl 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos, 29 Ekimleri yasaklayan, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet değerlerine saldıran zihniyetten bahsetmeyeceğini söyledi. Acının sonsuz olduğunu belirten Çelik şöyle dedi:
"Ulusça yasımız ve hüznümüz var. Soma’daki cinayetin, vahşetin, katliamın azmettiricisi ve failleri belli. Emek hırsızlarını, vicdanları katran karasına, kalpleri de taş kömürüne dönüşenleri tanıyorsunuz. Madenci kardeşlerimizin katili 'Bunlar olağan şeylerdir. Madencinin fıtratında bu vardır' diyenler. 1800’lü yıllarda meydana gelen maden kazalarını referans gösterenlerdir."
Metin  Çelik, Türkiye’yi adı konmayan cinayetlerin mahalline dönüştürenlerden hesap soracaklarına söz verdi.

SÇ,Mİ(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)