BURSA'nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak "Enjoy Bursa" sloganı ile üç dilde mobil dijital ortamda tanıtıma sunuldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 8 bin 500 yıllık arkeolojik bölgelerden 2 bin 300 yıllık Bitinya surlarına, 700 yıllık Osmanlı eserlerinden, Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapılara kadar kentin turistik özelliklerini daha önceleri harita, broşür ve kataloglarla tanıtırken artık cep telefonu ve tablet uyumlu programlarla dijital ortama taşıdı.
Yeni uygulama ile şehirdeki turistik mekanlar 'KEŞFET' başlığı altında fotoğraflarla, 'DİNLE' başlığı altında ise aynı mekanlarla ilgili bilgileri sesli olarak dinleme imkanı sunuluyor. 'ROTALAR' başlığında ise seçilen mekana nasıl gidileceği yol haritası üzerinden gösteriliyor. 'ZAMAN TÜNELİ' özelliği ile Bursa'nın geçmişten günümüze kadar geçirdiği değişim tanıtılıyor, 'BURSA ŞEHİR REHBERİ' ile lezzet durakları, konaklama seçenekleri sunuluyor.
Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda veya elektronik posta yoluyla paylaşma imkanını sunan uygulama, şehirdeki hava durumunu güncel olarak takip etme olanağı da sağlanırken Karekod uygulaması ile tarihi mekanlardaki kare kodları okutarak hızlıca ilgili mekanın bilgilerine ulaşmanın mümkün olduğu IPAD ve iphone akıllı cihazlara sahip kullanıcıların AppStore'dan 'Enjoy Bursa' uygulamasını yükleyebilecekleri bildirildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada android mobil cihazlar için '3 Boyutlu Mobil Turizm Atlası' projesinin son aşamaya geldiği belirtildi. Buna göre turistik mekanlara ait fotoğraf, video, 3 boyutlu model, konum bilgisi ve 360 derece panoramik fotoğraflarla zenginleştirilmiş içeriğe android tabanlı mobil cihazlarından ulaşabilmek mümkün olacak. Haziran ayında bitirilmesi hedeflenen bu projelerle Bursa'nın turizm pastasından aldığı payın daha da artırılması amaçlanıyor.