BURSA Kent Konseyi (BKK)' nin Fransız, ABD, Brezilyalı, Güney Koreli, Meksikalı, Pakistan ve Filipinlilerden oluşan yabancı gönüllüleri, kentin tanınması için yeni projeler üretmek amacıyla biraraya geldi.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala başkanlığında tarihi Merinos Tren İstasyonu'nda toplanan Yabancılar Çalışma Grubu üyeleri, yeni projelerini masaya yatırdı. Yabancılar Çalışma Grubu Temsilcisi Manon Leroy çalışmalarını iki başlık altında sürdüreceklerini anlattı. Leroy, "İlk olarak her ay şehir turu şeklinde yabancılar için aktiviteler düzenleyeceğiz. İkinci olarak yabancıların gözünden Bursa veya çevreye duyarlılık gibi kamu yararına yeni projeler üreteceğiz. Oldukça motive olmuş durumdayız. İyi işlere imza atmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Aynı şehirde yaşayan yabancı kökenli insanları gönüllülük esasına dayalı olarak biraraya getiren tek kuruluş olduklarını hatırlatan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, bünyelerinde 4 meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllü bulunduğunu, yılda bin 500 faaliyet yapabildiklerini belirtti.
Bursa'nın zengin ve köklü bir geçmişe sahip olduğunu, birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını aktaran Semih Pala, Yabancılar Çalışma Grubu üyelerinin ülkelerine döndüklerinde de Bursa'yı en iyi şekilde anlatmalarını istedi.