BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, kent turizminin can damarı olan hava ulaşımını başlatmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, deniz uçağı ve helitaksinin ardından, Bursa Hava Yolları için uçak şirketleriyle görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.
TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu toplantısı, TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş'un ev sahipliğinde Shereton Otel'de yapıldı. Bursalı turizmcilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra TÜRSAB Asya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nezih Üçkardeşler de katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplantıda yaptığı konuşmada, Bursa'dan ihtiyaç duyulan bölgelere yapılacak uçuşların başlamak için gün saydığını söyledi. Bursa Hava Yolları'nın kurulumuyla ilgili işlemleri gerçekleştirdiklerini, şu anda uçak firmalarıyla son görüşmeleri sürdürdüklerini belirten Başkan Altepe şöyle dedi:
"Hangi uçakları kaldıralım, hangisiyle başlayalım? Nasıl başlarsak daha sağlıklı olur? Bunun hesaplarını yapıyoruz. Bursa'ya, şehrin hedeflerine uygun bir oluşum için son aşamalara geldik."
'BİR HAVAALANI YETERLİ DEĞİL'
Hava ulaşımını gerçekleştirilecek uçakların belirlenmesinin ardından kısa zamanda faaliyete geçmek istediklerini ifade eden Başkan Altepe şöyle devam etti:
"Eğer turizmde iddialıysak, daha da gelişmek istiyorsak hava ulaşımında güçlü olmak, odak olmak zorundayız. Sadece bir hava alanı da yeterli değil, daha çok olmalı. Erişilebilirlik konusunda herhangi bir eksiğimiz olmamalı. Bunun mücadelesini veriyoruz. İnşallah çok kısa zaman sonra bu hedefimize ulaşmış olacağız."
25 DAKİKADA TAKSİM’İN GÖBEĞİNE
300- 500 bin nüfuslu ülkelerin hava alanlarının yüzlerce uçakla çalıştığını hatırlatan Başkan Altepe, 25 sanayi bölgesine sahip, Türkiye'nin sanayide ikinci büyük ili olan, binlerce fabrikası bulunan Bursa'nın hava ulaşımında çok zayıf kaldığını anlattı. Yaşanan eksikliği gidermek BHY'den önce İstanbul'a deniz uçağı ve helitaksi seferlerini başlattıklarını, aksaklıkların önüne geçmek için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe şöyle konuştu:
"Bursa'dan değişik noktalara uçabilecek, insanları taşıyabilecek hava köprüsü kurmak için tüm imkanlarımızı değerlendiriyoruz. Yılbaşından sonra, Bursa'yla İstanbul hava ulaşımına dahil edilecek, 2 yeni deniz uçağımız geliyor. Bursa'nın merkezinden İstanbul'a 25 dakikada uçabilen, helikopter taksi seferlerini koyduk. Artık buradan, şehrin merkezinden 25 dakikada Taksim'in göbeğine ulaşabiliyoruz. Hizmetlerimiz artarak devam edecek. Sırada çok şey var. Allah nasip ederse, önümüzdeki yıl dolu dolu geçecek."
Konuşmaların ardından turizmciler adına TÜRSAB Asya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nezih Üçkardeşler ile TÜRSAB Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi verdi.