İSTANBUL Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfından 6 yıl önce Marmara Üniversitesinde öğrenciyken aldığı bursla okuyan Tuba Nur Emek, aynı vakfın Erzurum'da yaptırdığı okulda öğretmen olarak göreve başladı.
Üyelerinden toplanan para ile vakıftan burs alan yüzlerce üniversite öğrencilerinden biri olan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Tuba Nur Emek, merkez Aziziye İlçesine 96 kilometre uzaklıktaki Aşağı Canören Köyü'ne öğretmen olarak atandı. Aynı Vakıf tarafından 2005 yılında 520 milyon TL harcanarak yaptırılan 7 derslikli ilk ve orta okulda çevredeki 7 köyden gelen 96 öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Okuldaki 8 öğretmenden biri olan Fen ve Teknoloji öğretmeni Tuba Nur Emek, şöyle dedi:
"Marmara Üniversitesi'nde okurken 2008 yılında İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı'ndan burs aldım. Öğretmen olarak aynı vakfın Erzurum'da yaptırdığı okula atandım. Bursuyla okuduğum vakfın yaptırdığı okulda öğretmen olmak büyük mutluluk. Öğrencilerimizin maddi durumu iyi değil. Vakfın bu tarz yardımlar yapması öğrenciler kadar bizleri de sevindirdi." 
İstanbul'dan Erzurum'a yardım köprüsü kuran İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sabri Seven, Başkan Yardımcısı Mücahit Güngör ile Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Neslihan Arzu Keteci ile birlikte dün Aşağı Canören Köyüne giderek öğrencilere 120'şer mont, ayakkabı, eşofman, çamaşır dağıttı. Yaklaşık 25 yıldan bu yana  Erzurum'dan üniversitede okumak için İstanbul'a gelen öğrencilere burs verdiklerini vurgulayan Vakıf Başkanı Mehmet Sabri Seven, Erzurum'da  yaptırdıkları okulun ve bu okulda okuyan öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösterdiklerini bildirdi.
Bursla okuyan bir üniversiteliyi vakfa ait okulda görmenin çok sevindirici olduğuna işaret eden Mehmet Sabri Seven, öğrencileri mutlu etmekten mutlu olduklarını bildirdi. Vakıf olarak yaptırdıkları okula her zaman sahip çıkacaklarını vurgulayan Mehmet Sabri Seven,"Biz İstanbul'da her yıl Erzurumlu 250 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Erzurum'daki okullara  bilgisayar, laboratuvar, araç- gereç yardımı yapıyoruz" dedi.  
ZK(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)