MERSİN'de Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile büro emekçilerinin hak gaspına uğradıklarını ileri sürerek hükümete kırmızı kart gösterdi.
Vergi Dairesi önünde toplanan BES üyeleri 'Yaşasın onurlu mücadelemiz', 'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz' sloganları attı. Ellerindeki kırmızı kartları göstererek tepkilerine dile getiren BES üyelerine bazı vatandaşlar da destek verdi. Mersin Şube Başkanı Kemal Göçmen, "Kamu çalışanları mücadelesi içerisinde dalgakıran işlevi gören, içimizde adeta bir Truva Atı gibi yer alan Ak Parti'nin memur kolları gibi çalışan Memur-Sen'e, '800 lira iyi para bu parayla geçinilir' diyen Çalışma Bakanı'na, 'Asgari ücret bin lira olursa bu ülke batar' diyen Maliye Bakanı'na ve 'En az 3 çocuk yapın' diyen Başbakan'a, 2014 yılı bütçesi hazırlanırken kamu emekçilerinin taleplerini göz ardı eden, bu ülkenin kaynaklarını rantiyeye ve savaşa peşkeş çeken Ak Parti'ye itiraz ediyoruz" dedi.
Bir grev arifesinde olduklarının altını çizen Göçmen, "Aynı kararlılık ve inançla Türkiye'nin dört bir yanında elimizdeki kırmızı kartları göstererek 'Artık yeter hakkımızı istiyoruz' diyen yüz binler gibi 19 Aralık grevine gülümsüyoruz. Biz 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili olarak büro emekçilerinin gasp edilen ikramiye, vekalet ücreti, ek ödeme gibi haklarının yeniden verilmesini istiyoruz. Kamuda eşit işe eşit ücret ilkesi hayata geçmeli" diye konuştu.