Mesut MADAN/BURDUR, ()- GENÇ Memur-Sen tarafından '14 Ağustos Dünya Rabia Günü' nedeniyle Burdur'da yapılan basın açıklamasında, Mısır'daki olaylar anıldı.
Kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup, Genç Memur-Sen üyesinin katıldığı eylemde Filistin bayrakları ve 'İnsanlık için sesini yükselt' yazılı dövizler taşındı. Burdur Genç Memur-Sen Başkanı Hasan Taşdemir tarafından okunan basın açıklamasında, "Bugün; 14 Ağustos 2014. Hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçti" dedi. Açıklamada, halka da seslenilerek şöyle denildi:
"Ey ümmet, sen susmasan, ayağa kalksan, hakkı haykırıp zalimin karşısında dursan,  mazluma el verip, mağdura kol kanat olsaydın; İsrail, Filistin ve Gazze'de soykırım yapamaz, Afrika'nın çocukları açlık ve susuzluktan kıvranmaz, Afrika'da küresel sermayenin sömürü pazarı kurulmaz, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Mali'de Müslümanlar hunharca vurulmazdı. Sen ayağa kalksaydın, sen, insanlığı ayağa kaldırsaydın, sen hakkıyla ümmet olsaydın; Mursi'ye darbe yapılamaz, İhvan'lar hapse atılamaz, Mısır'da Rabiatül Adeviyye ve Tahrir meydanları Esma ve Abdullahlar'ın ölümüne sahne yapılamazdı."

FOTOĞRAFLI