Mesut MADAN/ BURDUR, () - BURDUR'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, törenle kutlandı.
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan facia nedeniyle Burdur'daki törenler buruk geçti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk'e cevabı da okundu.
Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal'in, 'Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkmasının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu söyledi. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan bağımsızlık mücadelesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayıldığını kaydeden Sancar, "Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz" dedi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

MM(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)