Mesut MADAN/BURDUR, () - DİYARBAKIR'ın Lise İlçesi'nde, 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki bayrağın indirilmesi Burdur'da 'Bayrağa Saygı' yürüyüşüyle protesto edildi.
Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 'Bayrağa Saygı' yürüyüşüne, kalabalık bir grup destek verdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla MHP Burdur İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. 'Bayrak inmez vatan bölünmez', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' diye slogan atan gruba, yol boyunca vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.
Grup adına basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Tülü, "Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerelerin terörü durdurmadığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim olaylar yaşanabilecektir. Canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir. Bayrak, Türk milleti için her şeyden daha kutsaldır. Uğruna milyonlarca şehit verilmiştir. Bayrak, şerefimiz ve namusumuzdur. Bayrağa uzanan elleri kırmayan, bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna gölge düşürmüştür" diye konuştu.


MM(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)